I kveld: X Factor Malta første Live Show

I kveld starter første Live Show i X Factor Malta. «Ja, vel, hva så?», tenker kanskje du. Jo, i år som i fjor, blir vinneren av X Factor i Malta også den artisten som vil være Maltas representant i Eurovision Song Contest!

Hver søndag frem til 8. februar vil 12 deltakere kjempe om å bli vinneren av X Factor og Maltas representant i Eurovision. I hver Live Show vil to deltakere bli eliminert, til fire deltakere gjenstår i finalen.

Blant de 12 finner vi en deltaker som ikke er helt ukjent for Eurovision fansen, nemlig vinneren av Junior Eurovision Song Contest 2015, Destiny Chukunyere. Mentoren til Destiny er heller ingen hvem som helst, ingen ringere enn Ira Losco, som har representert Malta i Eurovision hele to ganger, i 2002 med låten 7th Wonder og i 2016 med låten Walk On Water.

Deltakerne i X Factor er delt opp i fire grupper: Boys, Girls, Groups og Overs. Hver gruppe har sin mentor:
Boys: Ray Mercieca
Girls: Ira Losco
Groups: Howard Keith Debono
Overs: Alexandra Alden

Deltakerne i hver gruppe er:

Boys:
Kyle Cutajar
Dav. Jr
Karl Schembri

Girls:
Jasmine Abela
Destiny Chukunyere
Justine Shorfid

Groups:
Bloodline
F.A.I.T.H
Yazmin and James

Overs:
Ed Abdilla
Celine Agius
Paul Anthony

Datoene for Live Showene er 12. januar, 19. januar, 26. januar og 2. februar. Finalen er 8. februar, og allerede da er det mulig at både Maltas artist og låt blir klar for Eurovision. På X Factor Maltas facebook side har de annonsert at de er på utkikk etter «original songs», sanger skrevet til finalen som de fire finalistene skal opptre med. I deres annonse søker de etter låter på 3 minutter som er moderne og relevante for musikk landskapet i 2020, og som vil kunne skille seg ut. Tyder dette på at Malta sikter høyt mot Eurovision Song Contest 2020?

Du kan følge med X Factor Malta på deres YouTube kanal.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria, 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel. Hun ble medlem av Eurovision Squad i 2020, og har også skrevet om Eurovision på egen blogg i 4 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s