Malta sender Destiny!

Finalen i X Factor Malta gikk i kveld av stabelen, og Destiny ble stemt fram som vinner, og får også representere landet i Eurovision!

Finalen ble åpnet av fjorårets vinner Michela, som sang et klipp av sin audition sang «Total Eclipse Of The Heart» av Bonnie Tyler. Den sang hun også i finalen i fjor. Videre sang de fire finalistene «Beat It» av Michael Jackson.

Artistene startet kvelden med sine tildelte «Original songs».

Først ut var Destiny med låten «Save The Hero», en låt som viser frem Destinys kraftfulle stemme.

Jentegruppa F.A.I.T.H var neste ut på scenen. Deres låt «We Are F.A.I.T.H», en typisk jentegruppe låt.

Neste ut var Justine med låten «Bittersweet», en mørk og bittersøt ballade.

Sistemann var Kyle med låten «Rise», en soul-fylt ballade.

Etter alle artistene hadde sunget en låt hver ble det pause i avstemmingen, og artistene fikk synge duetter med tidligere X Factor stjerner. Destiny sang duett med Amelia Lily, som kom på 3. plass i X Factor UK i 2011. De sang sammen låten «River Deep, Mountain High» av Ike & Tina Turner. F.A.I.T.H sang Dua Lipas «Don’t Start Now», med Owen Leuellen, som kom på 3. plass i X Factor Malta i 2019. Justine sang Louisa Johnson, som vant X Factor UK i 2015. De sang 80-talls hit-en «Alone» av Heart. Kyle sang duett med selveste Michela, fjorårets X Factor Malta vinner og Eurovision deltaker. De sang 2018 og 2019s store hit, «Shallow», sunget av Lady Gaga og Bradley Cooper fra filmen «A Star Is Born».

Etter duettene ble det klart for kveldens første eliminering, Kyle måtte se seg slått ut av konkurransen. Etter første eliminering sang de gjenværende tre artistene klassiske maltesiske låter. Destiny sang låten «Fejn Staħbejtli», F.A.I.T.H sang låten «Viva Malta», og Justine sang låten «L-Aħħar Bidwi». Etter de maltesiske låtene var sunget var det igjen tid for eliminering. F.A.I.T.H måtte forlate konkurransen og ta til takke med 3. plassen.

Nå stod det altså mellom Destiny og Justine, to unge jenter med dype, kraftfulle stemmer. Destiny sang til slutt «He Lives in You», kjent fra musikalen «The Lion King». Justine siste sang var «All I Want» av bandet Kodaline.

Artistene fra duellene Louisa Johnson, Amelia Lily opptredde før vinneren ble avslørt. Så kom øyeblikket vi alle ventet på, vinneren av X Factor skulle kåres! Destiny ble ropt opp som vinner av X Factor Malta, og blir å se på Eurovision scenen i Rotterdam i mai! Om hun stiller med låten «Save The Hero» eller en ny låt er ennå ikke klart.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria, 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel. Hun ble medlem av Eurovision Squad i 2020, og har også skrevet om Eurovision på egen blogg i 4 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s