X Factor Malta finalen i kveld: Blir en av disse låtene Maltas låt i Eurovision?

X Factor Malta går mot slutten, etter fire live shows har 12 deltakere blitt til 4, i kveld skal det kåres en vinner, og spør du meg, å få delta i Eurovision Song Contest er den beste premien ved seieren!

Første live show hadde temaet «Born This Way», inspirert fra Lady Gagas hit med samme tittel. Artistene skulle synge sanger som fremhevet dem selv og deres talenter. De to som ble sendt hjem var Ed Abdilla og Paul Anthony.

I X Factors andre live show sang artistene sine «guilty pleasures», og det var Jasmine Abela og Dav. Jr som måtte vinke farvel til konkurransen.

I tredje live show var det låter fra filmer som ble fremført. Karl Schembri og Celine Agius ble de to som ikke fikk fortsette X Factor reisen sin.

Fjerde live show bød blant annet på storband, og til og med litt Eurovision. Bloodline sang låten Euphoria av av Loreen, men ble til slutt stemt ut sammen med Yazmin & James.

Vi står dermed igjen med 4 artister, to jenter, en gutt og ei jentegruppe. Disse skal blant annet med «Originale» låter som er tildelt dem. Det er ikke bekreftet, men det spekuleres i om vinneren som får delta i Eurovision deltar med sin originale låt fra X Factor. Nedenfor kan du lese om hver artist og høre klipp fra deres originale låter.

Destiny Chukunyere

17 år gamle Destiny er kanskje storfavoritten, og ikke ukjent for Eurovision fansen. Hun deltok og vant Junior Eurovision i 2015. Hun koret også for fjorårets artist fra Malta, Michela, som deltok med låten Chameleon. Destiny har gjennom alle live showene vært blant de «safe», hun har altså ikke stått i fare for å ryke ut, og har sunget låter som Higher Love av Kygo og Whitney Houston, I Will Survive av Gloria Gaynor og This Is Me fra filmen The Greatest Showman.

Justine Shorfid

Justine er 16 år, og har også tidligere erfaringer med Junior Eurovision. I 2016 deltok hun i Maltas nasjonale finale i Junior Eurovision. Nå har hun sjansen til å «gå inn i de voksnes Eurovision rekker». Justine har i likhet med Destiny også holdt seg «Safe» gjennom alle live showene. Hun har sunget låter som Always Remember Us This Way fra filmen A Star Is Born, Dance Monkey av Tones and I og Spirit av Beyonce.

Kyle Cutajar

Kyle Cutajar er 18 år, og deltar i X Factor Malta for andre gang. Også Kyle har vært «Safe» gjennom alle live showene, og er nå i finalen. Da han deltok i fjor røk han ut i «Judges House» runden, og kom seg ikke til live showene. Men vil han imponere nok til å vinne finalen? Han har sunget låter som Writing’s On The Wall av Sam Smith, Never Gonna Give You Up av Rick Astley og Kiss From A Rose av Seal.

F.A.I.T.H.

Jentegruppa Five Are In The House, forkortet som F.A.I.T.H., består av 5 jenter, Chanelle Zarb, Demi Galea, Ema Vella, Megan Caruana og Maya Sesay. Gruppa i likhet med Destiny, Justine og Kyle også holdt seg «safe» gjennom liveshowene. De har sunget sanger som That’s My Girl av Fifth Harmony, som ble satt sammen i den amerikanske versjonen av X Factor, Wannabe av Spice Girls og Man In The Mirror av Michael Jackson. Vil jentegruppa F.A.I.T.H. bli Maltas første jentegruppe i Eurovision siden 1999 og den maltesiske jentetrioen Times Three?

Hvilke av disse artistene håper du vinner X Factor Malta, og blir Maltas representant i Eurovision? Vil vi få høre årets sang fra Malta allerede i kveld? Jeg sier som fortelleren i Brødrene Dahl: Følg med!!

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria, 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel. Hun ble medlem av Eurovision Squad i 2020, og har også skrevet om Eurovision på egen blogg i 4 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s