Nederland kastet ut av Eurovision – her er alt vi vet

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Oppdatering: Nederlands kringkaster AVROTROS har nå uttalt at de er fortvilte over det som har skjedd. Ifølge dem oppsto det en hendelse hvor Joost ble filmet, men ikke ønsket det, og svarte så tilbake med det som har virket som en truende hendelse mot kameradamen. Men AVROTROS sier nå at Joost ikke rørte kvinnen, og at det aldri var snakk om en voldsutøvelse av noe slag. De mener at å diskvalifisere Joost er urettferdig, og både EBU og AVROTROS var i flere møter om hvordan de skulle løse det.

I dag kom den sjokkerende beskjeden. EBU har besluttet at Joost Klein og låten «Europapa» ikke skal få lov til å opptre i kveldens finale. Det er en uoversiktlig situasjon og det er mye rykter som går om hva det er som faktisk har skjedd. Her er alt vi foreløpig vet om saken, men vi presiserer at ting raskt kan endre seg etter hvert som vi får mer info.

Det som er offisielt: Nederland har blitt diskvalifisert fra kveldens Eurovision-finale. Det skal visstnok ha oppstått en situasjon mellom Joost og ei kvinnelig ansatt i TV-produksjon, hvor forløpet skal ha vært så alvorlig at EBU har blitt nødt til å diskvalifisere Joost fra finalen. De har også vært tydelige om at andre delegasjoner ikke har vært involvert i hendelsen. Nederland får fortsatt avgi stemmer i kveldens finale.

EBU valgte også å utsette åpningen av «Rest of the World»-avstemningen inntil Nederlands diskvalifisering var et faktum.

Nederland deltok i juryshowet i går, men da ble det vist opptak av Joost sin opptreden fra semifinalen istedenfor.

Selv om Nederland kastes ut, beholder de ulike artistene samme startnummer. F.eks. beholder Israel startnummer 6, Litauen nummer 7 osv. selv om Nederland som skulle sunget som nr. 5 ikke er med i kveld.

Nå skal det sies at ingen vet egentlig hva som har skjedd. Vi aner ikke hva slags hendelse det er snakk om eller hvor alvorlig det var. Vi vil holde deg oppdatert med det vi vet etter hvert. Det eneste vi vet er at det er under etterforskning og mest sannsynlig vil ta tid før vi vet offisielt hva som har skjedd.

Én tanke

  1. I think that’s a very hard punishment if he didn’t touch the camera lady . Also camera people are very provocative with camera up in people’s faces and I understand that must be very frustrating and annoying Sp I understand some public person feel that is going to far so it’s very frustrating act against anyone and everybody. Diana died because of paparazzi who went to far when driving close to her car and the accident which caused her death is to blame for it so I thought camera folks had learn a valuable lesson but guess I am wrong

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar