Dette skjer på Eurovision-fronten i kveld!

loreen-544cbac91ea22.jpgSesongen for nasjonale finaler har nå nådd toppen! I kveld skal intet mindre enn tre land velge sine bidrag til eurovision song contest. I tillegg sendes to semifinaler og en kvartfinale. Disse landene holder show i kveld:

Vertslandet selv, Ukraina, skal velge ett bidrag ut av åtte finalister. Artisten/gruppa som får muligheten til  å representere Ukraina får også æren av å prøve å skaffe landet sin første seier på hjemmebane nå i mai. De åtte finalistene i den ukrainske utvelgelsen, Vidbir, er:

01. Salto Nazad – O, mamo
02. Melovin – Wonder
03. O. Torvald – Time
04. Illara – Thank You for My Way
05. Tayanna – I Love You
06. Rodzen – Saturn

Finalen begynner klokken 18:00 norsk tid – og kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=yhdkJG8DMug&feature=youtu.be


Vertslandets naboland, Moldova, venter fremdeles på sin første seier i eurovisionen – selv etter 12 år i konkurransen. Etter semifinalen i går har åtte deltakere gått videre til kveldens finale i O Melodie Pentru Europa. Blant kveldens finalister finner vi også landets representanter i Oslo fra 2010, Sunstroke Project. Kveldens vinner skal til våren prøve å få konkurransen til Moldova neste år, for aller første gang! Kveldens deltakere er:

01. SunStroke Project – Hey Mamma
02. Samir Loghin – Glow
03. Valeria Paşa – Freedom
04. Chirtoacă Aurel – Dor De Mamă
05. Diana Brescan – Breath
06. Marks & Stefanet – Join Us In The Rain
07. Ethno Republic & Surorile Osoianu – Discover Moldova
08. Vozniuc feat. Vio Grecu – Don’t Lie

18:35 norsk tid går den moldovske finalen av stabelen – og den kan du se her: http://trm.md/en/tv-on-line/


Norges beste venner i sør, nemlig Danmark, skal også holde sin finale i kveld. Danskene har sett seg så lei av de dårlige resultatene de to siste årene – at de i år har satset alt på å gjøre det slående bra i konkurransen! Ti deltakere skal konkurrere om å få representere Danmark i Kiev til våren. Og de ti deltakerne i Dansk Melodi Grand Prix er:

01. Ida Una – One
02. Thomas Ring – Vesterbro
03. Rikke Skytte – Color My World
04. Anja Nissen – Where I Am
05. Calling Mercury – Big Little Lies
06. Anthony – Smoke In My Eyes
07. René Machon – Warriors
08. Sada Vidoo – Nothern Lights
09. Jeanette Bonde – Hurricane
10.  Johanna Beijbom – A.S.A.P

Finalen kan ses på DR1 klokken 20:00, eller via denne lenken: https://www.youtube.com/watch?v=fC4SOV7_u6c


Hos våre brødre i øst, nemlig Sverige, skal fjerde og siste delfinale i Melodifestivalen avholdes i kveld. I denne delfinalen vil vi blant annet finne tidligere eurovision-vinner, Loreen, som er en av syv deltakere som skal konkurrere om to finaleplasser. Tredje og fjerdeplassen får en sjanse til å karre til seg finaleplasser i et andre-sjanse-show neste lørdag. Kveldens svenske håpefulle er:

01. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider
02. Alice – Running with Lions
03. Les Gordons – Bound To Fall
04. Wiktoria – As I Lay Me Down
05. Axel Schylström – När ingen ser
06. Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig
07. Loreen – Statements

Finalen sendes på SVT1 klokken 20:00. Den kan også ses her: http://www.svtplay.se/


I Litauen skal andre kvartfinale avholdes i kveld. Etter en jakt som til nå har tatt åtte uker skal nå fire deltakere komme seg til neste ukes semifinale. Åtte bidrag skal prøve å sjarmere seg videre i konkurransen i kveld, og disse åtte er:

01. Alanas Chošnau – 7 Days
02. Paula – Let You Go
03. Gabrielius Vagelis – Feel Myself Free
04. Queen Of Roses – Fisherman
05. Kotryna Juodzevičiūtė – Love Shadow
06. Mia – Sacrifice
07. Fusedmarc – Rain of Revolution
08. Valerija Iljinaitė – You Made Me Glow

Kvartfinalen i Eurovizijos kan ses her: http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija fra klokken 20:00 norsk tid.


Noen som starter jakten sin først i kveld er våre med-vikinger i nord, nemlig islendingene. De bruker sin vanlige metode, nemlig sangkonkurransen Söngvakeppnin Sjónvarpsins, for å velge sitt eurovision-bidrag. To semifinaler skal avholdes, hvor tre låter fra hver semifinale kommer videre til finalen om to uker. Deltakerne i kveldens semifinale på Island er:

01. Aron Hannes Emilsson – Nótt
02. Hildur Kristín Stefánsdóttir – Bammbaramm
03. Eff Rúnar Rúnarsson – Mér við Hlíð
04. Juli Heiðar Halldórsson & Thordis Birna Borgarsdóttir – Heim til Thin
05. Erna Mist Pétursdóttir – Skuggamynd
06. Rakel Pálsdóttir & Arnar Jónsson – Til min

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s