Island kringkaster Junior Eurovision 2021

Island skal sende årets JESC.

Den islandske kringkasteren RÚV har bekreftet at de skal sende årets finale i Junior Eurovision Song Contest. Dette er første gang siden 2014 at JESC blir kringkastet i et nordisk land.

På RÚV sine nettsider kan man i programoversikten for søndag 19. desember se at Junior Eurovision-finalen skal sendes til islandske seere for første gang. Finalen begynner kl. 19.45 og vil dermed ikke sendes direkte. Kan dette bety at Island planlegger Junior Eurovision-debut neste år?

Sist gang Junior Eurovision ble kringkastet i Norden var i 2014 på SVT Barnkanalen, det siste året Sverige deltok. Som flere av oss vet har verken Norge eller Danmark deltatt siden 2005, og i årene etterpå var Sverige det eneste nordiske landet som deltok i konkurransen. Finland har aldri deltatt, men på lik linje med Island i år, ble finalen kringkastet i 2003 uten at de var med selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s