Squaden reagerer: MGP 2022 – 3. Delfinale

Vi har kommet til tredje delfinale av årets MGP, det begynner å bli spennende! Her er våre tanker om denne ukens delfinalister, og denne ukens finalist som vi får se på scenen.

Mari Bølla Your Loss

Tina
Felles for alle låter i ukens delfinale for meg er at de er catchy og enkle å huske. Det er jo alltid et stort pluss i denne sammenheng. Mari Bølla skiller seg ut, og gir meg gamle Avril Lavigne-vibes. Det får man ikke hver dag nå for tiden. Hvordan det blir live tror jeg vil ha mye å si. Med et kult show kan nok denne imponere mange.

Tone Maria
Dette er en interessant liten låt, det er så mye forskjellig som skjer i låten og tar nye vendinger hele tiden, og det må jo bare bli et fyrverkeri på scenen! Det er mye i låten som minner meg veldig om hvordan musikken var på tidlig 2000-tallet og rundt 2010 samtidig som den har elementer som høres «2022-moderne» ut. Jeg vet ikke om jeg like stor fan av alle de forskjellige delene i låten, for eksempel rappinga, men jeg liker veldig godt pre-chorus delen. Litt usikker på refrenget, men tror jeg lander på at jeg syns det er ganske så fengende.

Oda GondrosenHammer of Thor

Tina
Her er jeg ekstremt spent på sceneshow, som jeg tror vil gjøre hele låta. Det finnes noen slike låter i MGP og ESC som man ikke føler 100% før man også ser det visuelt. Denne låta tror jeg er et slikt tilfelle for meg. Når jeg bare lytter gir den meg ikke mye, selv om jeg ofte liker at ting er litt mystisk og annerledes, men denne låta kommer til å kunne løftes 1000 hakk med noe kult visuelt. Jeg ser brått for meg at jeg kan få vinner-vibes av denne da jeg får se det hele i sammen. Plutselig har Norge en ny forhånds-favoritt?

Tone Maria
Hammer of Thor er en låt med trolsk stemning, mystikk og dramatikk. Jeg liker dynamikken i låten, drivet i den og hvordan den bygger seg opp. Oda har en veldig fin stemme og hun synger veldig bra. Jeg er spent på hvordan opptredenen og sceneshowet hennes vil bli, og jeg håper de har tenkt litt utenfor boksen. Låten blir kanskje litt for teatralsk og spesiell for meg og derfor ikke en låt jeg ville hørt på utenfor MGP. Jeg tenker kanskje denne låten hadde passet bedre i en musikal. Låten er kort, kun på 2:44 minutter, og kunne kanskje tenkt meg litt mer tekst i refrenget, det blir litt for repetitivt.

SturlaSkår i hjerte

Tina
Denne setter seg på hjernen etter kun EN gjennomlytting, og det er jammen ikke verst. Nok en gang skal det nevnes at jeg ikke er noen stor fan av norsk på norsk noen gang (nå ljuger jeg, Odd Nordstoga er unntaket), men dette er en god poplåt uavhengig av språklyd i mine ører. En god låt, og muligens fanges det en spesiell nærhet på scenen på lørdag nettopp fordi den også er norsk? Da vil den helt klart skille seg veldig ut.

Tone Maria
Kommunen min har visst blitt en MGP-kommune! Thomas Løseth i 2020, Imerika i 2021 og Sturla i 2022! Det syns lokalpatrioten i meg er veldig gøy! Jeg syns Sturla stiller med en veldig fin poplåt på trøndersk. Trøndere kan mer enn bare trønderrock! Låten er moderne og fengende med en god oppbygning og flyt. Jeg syns også låten har en fin tekst.  

VILDE Titans

Tina
Gjennomført god poplåt, som lett glir rett inn på radiolister. Selv om jeg ved første gjennomlytt var helt sikker på at hun på et punkt skulle synge at hun svinge fra lysekrona (hvis noen tar den, ehe..), så er den nok så sterk og godt gjennomført helhetlig at jeg tror også VILDE vil skille seg ut. Personlig er nok denne nederst på min liste denne uka, fordi jeg syns den er litt for «rett frem» og forutsigbar. Føler allikevel at VILDE fort kan trekke det lengste strået denne uken, rett og slett fordi jeg føler låta oser kvalitet. For en sterk delfinale!

Tone Maria
Titans er min favoritt i denne delfinalen og min nest største favoritt blant alle av årets låter. Jeg syns låten er utrolig fin med et sterkt budskap og en tekst som det er lett å relatere seg til. Jeg syns låten er skikkelig fengende, og det er låt jeg kommer til å høre mye fremover uansett om Vilde får finaleplass er ikke. Jeg syns Vilde synger veldig bra i studioversjonen, og håper hun vil prestere minst like bra på MGP scenen med et flott sceneshow.

NorthKidSomeone

Tina
Jeg snakket om kvalitet og en godt gjennomført poplåt da jeg synset om VILDE, men jammen kan jeg si akkurat det samme her. Kanskje med enda ett hakk opp av kvalitet, og også mer etter min smak. Personlig er jeg en liten kresen og ærlig biatch som sjelden er helt fornøyd med låter, fordi jeg har høye forventninger. NorthKid er et bra band som jeg tror ville gjort en svært god figur utad for Norge i Eurovision, derfor heier jeg litt på de i år. Låta tror jeg dessverre ville druknet litt i kaoset som er Eurovision, men for en god representant allikevel! Det jeg sier er altså; NorthKid er bra og ville vært fine representanter internasjonalt, Someone er en god låt som jeg tror ville klart seg helt passe hvis vi tenker internasjonal plassering, men ingen vinnerkandidat. Håper og tror de når høyt i årets MGP!

Tone Maria
Yes, NorthKid! Dette treffer meg skikkelig, fulltreffer, midt i blinken og spikeren på hodet! Vokalist Bilal synger helt fantastisk, og jeg kan føle at han tror på det han synger. Jeg syns låten er produsert og oppbygd veldig bra, det er små variasjoner som holder interessen min oppe gjennom låten. Instrumentbruken og koringa er nydelig, *chef’s kiss*! 👌 Det er ikke en låt som er typisk MGP, og det syns jeg er veldig forfriskende! Dette er rett og slett min favoritt blant alle av årets låter, en låt jeg ville hørt masse på om den ikke var med i MGP og den vil bli med meg videre uansett hvordan den gjør det MGP finalen.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s