Squaden reagerer: MGP 2022 – 4. Delfinale

Så var vi allerede kommet til den fjerde og siste delfinalen av årets Melodi Grand Prix. Den siste finalisten skal kåres, men de utstlåtte får også en siste sjanse neste uke, så det er ikke over og ut for noen enda. Her er hva vi tenker om denne ukens delfinalister og de to resterende direktekvalifiserte finalistene som vi ikke har omtalt enda. Subwoolfer som opptrer nå på lørdag, og Anna-Lisa Kumoji som vi får se neste uke.

Alexandra JonerHasta La Vista

Jesper

Enda en låt som heter «Hasta la Vista». Hvorfor ikke gå for en helnorsk vri med en klassisk «Ha det på badet»? Uansett så er låten veldig fengende og jeg kan bli gående og synge på den etter å ha hørt på. Spent på framføringen, kan lett ta seg videre om seerne er i humør for dans og latino-vibes.

Tina
Alexandra Joner vet jo hva hun driver med og vil nok perfeksjonere dette helt ut. Ved første gjennomlytt fikk jeg ikke så mye ut av denne låta, men i etterkant er det ingen tvil – denne setter seg lettere på hjernen en noen annen låt i denne delfinalen! Fryktelig til hjerneklister, og det skal man ikke kimse av i MGP og ESC. Alexandra vil absolutt skille seg ut i denne delfinalen.

Tone Maria
Spennende med litt latino pop i MGP! Jeg syns Alexandra Joner gir oss en latino låt som føles autentisk ut, den får meg til å lengte etter varme sommerdager. Skikkelig fengende! Det er ikke favoritten min blant helgas låter, men jeg har heller ikke noe imot å se Alexandra i finalen. Jeg syns låtskriverne kunne vært litt mer kreative med låttittelen. Hasta La Vista – virkelig? For en utrolig oppbrukt tittel!

Kim WigaardLa Melodia

Jesper

Jeg syns Kim har en veldig bra sangstemme. Og låten er fin. Men jeg syns dessverre det blir litt for mye la-la-la. Dessuten er jeg veldig usikker på hvordan låten ville blitt mottatt ute i Europa. Kim kunne sikkert sjarmert mange, men dette høres også ut som et bidrag som kunne blitt slaktet av flere fans. Jeg vet ikke, den har bare noe i seg som trekker det ned for meg.

Tina
På mange måter syns jeg dette er årets nydeligste låt. Vi har flere rolige låter, ballader. Sakte, nedpå, men også pompøst. For meg er La Melodia den mest unike av alle disse. For meg er musikk og melodi viktigst, teksten er jeg stort sett (dessverre) nærmest likegyldig til. Jeg regner med at mange sikkert vil kommentere la la la-ene her som mangel på tekst osv, men i min verden har dette ingenting å si. Jeg håper denne låta blir gjort STOR på scenen og blåser alle av banen. Tror mye her avhenger av live-versjonen på scenen, så det blir spennende å se.

Tone Maria
Kim Wigaard kan synge fletta av de fleste av årets artister, og låten hans gir han virkelig muligheter for å vise fram stemmeprakten sin. Låten er en kampsang for, som Kim synger om, de som føler seg ensomme, nedbrutte og ikke hørte, men jeg må nok si jeg syns det finnes mange mye bedre kamplåter enn denne. Låten er for meg litt svak, og altfor pompøs og dramatisk for min smak. Jeg kan ikke helt se for meg denne låten noe annet sted enn i en dramatisk filmscene, og filmmusikk og MGP syns ikke egentlig er en god match. Men, jeg sa noe lignende om Hammer Of Thor i forrige uke, og den gjorde det jo veldig bra i delfinalen.

Sofie FjellvangMade of Glass

Jesper

Skal jeg være ærlig så føler jeg veldig lite for denne. Høres ut som en sånn typisk MGP-låt vi har hørt mange ganger før. Vet at Sofie har mange fans, men akkurat her klarer jeg ikke finne noe som fenger meg. Helhetsinntrykket mitt er at dette blir for generisk, et problem jeg har hatt med flere av årets MGP-sanger.

Tina
Enda en rolig låt. Kanskje er det min oppgitthet over altfor mange rolige låter i år som har nådd toppen som er grunnen. Denne låta har jeg ikke klart å høre igjennom en eneste gang uten å begynne å tenke på andre ting og glemme at jeg har hørt på den. Så da setter jeg på den igjen og prøver på nytt. Full fokus. Men nei. Det er første gang for meg i Eurovision og MGP-sammenheng. Denne blir helt glemt. Jeg glemmer at jeg hører på den. Til gjengjeld er det mest sannsynlig den låta jeg faktisk har hørt flest ganger av årets deltakere, fordi jeg prøver å sette den på igjen og igjen. Men hvem vet, plutselig får jeg se et sceneshow som snur alt helt opp ned for meg og jeg får en ny favoritt?
Jeg er uansett sikker på at mange liker denne, jeg er bare ett lite menneske blant mange, som bare tydeligivs ikke forstår greia her. ❤

Tone Maria
Made of Glass syns jeg er en veldig fin pop-ballade. Jeg liker spesielt godt refrenget, det syns jeg er kjempefint. Jeg er ikke så glad i beaten som kommer inn i 2. vers, men jeg syns låten bygger seg flott opp med refreng, broa og siste refreng. Jeg syns også Sofie synger veldig bra. Dette var favoritten min, men har duppa ned på 2. plass i denne delfinalen. En annen låt har vokst seg forbi, og jeg syns også det generelt er bedre ballader blant alle de andre låtene vi har hørt i tidligere delfinaler.

Maria MohnFly

Jesper

Og nå kommer den delen av meg som blir helt revet med av låter med en sterk bakhistorie. Maria skrev låten mens sønnen hennes var lagt inn med alvorlig sykdom, noe som kommer fram når man hører teksten. Da blir det til at jeg rett og slett elsker dette. Jeg syns låten er veldig mektig, og på lik linje med Oda sin viking-låt kommer den litt samme stemningen fram her og du hører at det kommer fra Norge. Dette er nok min favoritt i denne delfinalen og jeg håper framføringen blir bra.

Tina
Sett denne inn i en film og få full norrøn stemning. Derfor er jeg ekstremt spent på denne på scenen. Jeg får sterke vinner-vibes på denne faktisk, i tillegg til at den vokser på min egen smak for hver gang. Og for hver gang jeg hører på den med bedre lyd. Denne trenger lydkvalitet for å få frem alle elementer. Hadde jeg hørt på dette utenfor MGP/ESC? Nope. Men det skal sies at jeg sjelden hører på MGP/ESC-låter utenfor den sammenheng uansett, så det har nok ikke så mye å si. På en MGP-scene er nok denne låta perfekt, men er det dette vi vil sende til ESC?

Tone Maria
Ved første lytt ble jeg ikke så veldig imponert over låten. Nå har jeg fått hørt låten mange ganger, og den vokser og vokser på meg og har blitt min favoritt i denne delfinalen. Historien til Maria og familien hennes rører meg veldig. Jeg syns teksten er veldig fin og sterk, og Maria synger veldig vakkert. Litt usikker på hva jeg syns om «Ronja røverdatter» koringa i låten, men det gir absolutt låten noe unikt og nordisk. Finalen trenger denne låten, og kanskje til og med Europa.

SubwoolferGive That Wolf a Banana

Jesper

Maskorama møter MGP. Vi har noen som deltar, men «ingen» vet hvem de er. Jeg syns konseptet her er veldig kult og syns det har vært gøy å lese alle teoriene til andre MGP-fans om hvem det er som skjuler seg bak Subwoolfer. Samtidig syns jeg dette er et sånt bidrag som kanskje for noen vil oppfattes som tullete, men i så fall er dette tullete på en måte hvor det faktisk fungerer. Melodien er fengende og teksten kan tolkes i alle slags retninger, som at «ulven» er koronaviruset og «bananen» er vaksinen. Om det blir en morsom framføring med f.eks. kul dans og masse show kan jeg lett se for meg at de vinner MGP og at det blir både ulv og banan i Torino.

Tina
Mange gjetter jo på at dette er Ylvis. Uansett hvem det er så er det jo uansett veldig Ylvis-vibes ved hele opplegget, og det i seg selv er genialt. Jeg har ikke engang turt å håpe på at MGP skulle kjøre på med dette, jeg er ekstremt positivt overrasket. Også midt iblant dette året med masse ballader og rolige låter som jeg ellers syns er ganske tregt og kjedelig. I mitt analytiske hode er det ingen tvil om hvem vi skal sende. Skal vi ha sjans til å prøve å vinne ESC er Subwoolfer alternativet. Man vet aldri med slike låter, det kan være topp eller flopp internasjonalt, men Norge tørr så sjeldent å gjøre nettopp dette. Vi sender jo stort sett noe som føles ganske safe, og jeg syns det er på tide at Norge viser litt mer mot og satsing. Men hvordan dette blir live aner vi jo ikke, så plutselig er dette også total flopp. Jeg tror vi vet mye mer om årets resultat etter å ha sett Subwoolfer opptre for første gang på lørdag.

Tone Maria
Jeg har så blanda og motstridende tanker om dette bidraget, og jeg vet ikke helt hvilken side jeg egentlig lener mest mot. På den ene siden syns jeg det er gøy med et slikt bidrag i MGP, et slags «tullebidrag», men med kvalitet, så det kan ikke helt sammenlignes med andre tullebidrag som har vært med i MGP. (*Host* Bli med meg på gard’n *host*). Låten er veldig fengende, absurd og morsom. Hele konseptet rundt Subwoolfer er også tydelig veldig gjennomtenkt og gjennomført. Men på en annen side, jeg blir også litt irritert av bidraget. Jeg blir litt irritert over at vi ikke vet hvem som skjuler seg bak maskene, og jeg er redd vi ikke får vite det med det første heller. Jeg elsker Maskorama, men ikke fullt så mye i MGP. I tillegg syns jeg kanskje det useriøse rundt dem blir litt for fjasete og for dumt. Blant annet er de ifølge dem selv galaksens største band og ble til for 4,5 milliarder år siden, det blir bare useriøst tull som ikke treffer humoren min. Og, jeg vet ikke om noen av de andre artistene tenker som meg, men flere av artistene stiller med låter som virkelig betyr mye for dem og forteller en dyp og sterk historie, mens Subwoolfer suser forbi dem rett til finalen, og sannsynligvis rett til Torino, med en låt om å gi ulven en banan før den spiser bestemor.. Det føles ikke helt greit for meg. Men at det hadde vært gøy å sende Subwoolfer til Eurovision og bli en av årets snakkiser, det hadde det jo absolutt vært!

Anna-Lisa KumojiQueen Bees

Jesper

Anna-Lisa leverer det som muligens er en av de mest catchy låtene i år. Hun kan også levere bra på scenen, så om alt klaffer så er det kanskje ikke umulig at dette blir en av de største utfordrerne i år? I 2019 overrasket hun tross alt flere med å ta seg til gullfinalen med «Holla», og i min mening er dette en enda bedre låt.

Tina
Her vet vi i alle fall at stemmen er på plass! Dette kan bli veldig kult live tror jeg. Låta er av typen som må vokse på meg, men det har den også gjort. Jeg er sikker på at den også vil vokse på meg når jeg får se det hele live. Den er uansett et friskt pust i finalen.

Tone Maria
Anna-Lisa syns jeg er en så kul og energisk artist som kan gi et skikkelig godt show. Derfor syns jeg det er synd at jeg ikke liker låten Queen Bees noe særlig. Det er rett og slett ikke min smak. Den høres utdatert og ikke så original i mine ører. Til tross for at låten er under tre minutter og tempoet øker mot slutten, syns jeg låten føles så lang ut.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s