Eurovision 2023: Leserinnlegg topp 10 – Steinar

Squad-leser og musikkelsker Steinar har sendt oss sin toppliste i år! Det er utrolig gøy at så mange har valgt å sende inn sin liste til oss i år, og at så mange forskjellige land har fått poeng alt i alt. Her er Steinar sine favoritter for 2023:

10.
Moldova
Pasha Parfeni
Soarele şi Luna

Som alltid noe friskt og artig fra Moldova. Spennende og suggerende låt. Mystisk og eksotisk. Besettende refreng. Slikt man ikke ville hørt utenom ESC her i Nord. Fint at ESC kan utvide den musikalske horisonten.

9.
Ukraina
TVORCHI
Heart of Steel

I fjor vant de i følge noen pga. sympati, og kanskje de kan det i år også, uansett bedre at de vinner med en god låt enn forhåndsfavoritten Sverige med en kjedelig masseprodusert låt. Dette er annerledes fra Ukraina enn vanlig, men fortsatt veldig bra. En skikkelig moderne låt, litt rnb og litt electrosoul. Spenstig og kult. Og bra at de ikke bruker krigen som middel til å lokke stemmer i teksten etc. Virkelig en god låt!

8.
Portugal
Mimicat
Ai Coração

Herlig sprettent og friskt humørfylt bidrag. Dette er skikkelig retro cabaretstil. Fin nostalgi. Litt slik Frankrike hadde i 2021, men mye bedre. Nok et spennende særegent bidrag fra Portugal. Jeg synes de også hadde årets beste nasjonale finale.

7.
Australia
Voyager
Promise

Klart det beste bidraget noensinne fra Australia 🙂De var moralske vinnere av den nasjonale finalen i fjor, ikke minst fordi de vant telefonavstemningen. En herlig sofistikert og symfonisk rockelåt. Litt prog. Kunne ønske mer gitar og mindre synth i starten. Et proffesjonelt og sterkt kvalitetsbidrag fra en rutinert gjeng.

6.
Malta
The Busker
Dance (Our Own Party)

Synes dette er det beste fra Malta sammen med 1993 og 2014. Minner om slikt som Blåsemafian og Swing It gjorde i MGP. Noe jeg også elsket. Jeg er veldig fan av skikkelige blåserrekker i musikk. Dette svinger skikkelig. og låten har bra køft. Funky og friskt, masse humør og overskudd. Ekte, med bra spilleglede. Herlige «stikk» på saxen. Veldig bra!

5.
Belgia
Gustaph
Because of You

Mer funky musikk jeg blir i godt humør av! Litt retro 90-talls. Litt Jamiroquai. Nok en låt med masse glede som gir god energi. Sterkt forløsende og umiddelbart refreng. Veldig drivende god funk. Er litt redd de kan rote det litt til på scenen (slik som San Marino med en flott låt i fjor), men vil fortsatt elske låten.

4.
Spania
Blanca Paloma
EAEA

En av låtene i år jeg føler er skikkelig KUNST, og første gang siden 1994 jeg liker en spansk ballade. Powerballadene deres er kjedelige, men dette er en spennende mystisk ekte spansk ballade, med rytme og temperament. Hun synger også veldig bra, gir bra sjel til låten. En nydelig og mangfoldig låt, mange overraskelser. Skikkelig stemningsfult.

3.
Aserbajdsjan
TuralTuranX
Tell Me More

Klart deres beste bidrag. Og hvorfor? Sikkert mye fordi de endelig kvitter seg med disse svenske låtskriverne. I stedet kommer noe genuint med kvalitet, og ikke det generisk masseproduserte. En låt som låter veldig britisk. Minner om glade britpopdager på 90-tallet,. Liker indie-vibben her. Stemmen minner litt om Sondre Lerche. En låt med noen interessant «twists» og overraskelser. Veldig bra. Melodiøst og mye som skjer. Flott låt!

2.
San Marino
Piqued Jacks
Like an Animal

Årets desidert mest undervurderte låt! Skandaløst hvordan denne har blitt slaktet av mange. Men jeg har elsket den siden starten. Og som i fjor, «lillebror» San Marino gruser virkelig «storebror» Italia i kvalitet. Dette er jordnær rå ekte garasjerock. Upolert og friskt. Jeg elsker alt med denne. De herlige riffene. Det solide og umidellbart fengende refrenget. Teksten liker jeg også, på tide med en skikkelig «heterotekst» i ESC 😀
Dette er profft og veldig bra levert. Spennende å oppdage slike nye bra band takket være ESC, som man får lyst til å høre mer av. Glimrende låt! Synd mange ikke skjønner vilken strålende låt de går glipp av. Blant de 50 beste ESC-låtene gjenom tidene fra starten i 1956 mener jeg.

1.
Slovenia
Joker Out
Carpe Diem

Har denne øverst av litt «taktiske» grunner. Like godt kunne jeg hatt San marino. Men tror denne går videre…men dessverre ikke San marino. Nok en herlig frisk fengende rockelåt. Elsker det alt her. Proft og et band det er sennende å følge mer med på. Blant deres beste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s