Norma John representerer Finland i Kiev

maxresdefault

Etter et forrykende show i Finland er det nå klart  at det er Norma John med låta Blackbird som skal representere landet i årets Eurovision Song Contest.

10 finalister konkurrerte i årets finale, og resultatet ble avgjort av stemmer fra internasjonale juryer og publikum, som tilsammen gav de 94 poeng. Norma John vant hos både juryene og publikum. Årets programleder var Krista Siegfrids, som representerte landet i 2013 med Marry Me.

Det var også med et norsk bidrag i Finland i år, i form av låtskrivere. Christian Ingebrigtsen og Silya var med og bidro på låten Perfect Villain som ble fremført av Zühlke. Denne endte på 2. plass med 74 poeng.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 27 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s