Sverige sender Robin Bengtsson

robin34-jpg

Også svenskene står nå klare med sin vinner som de vil sende til Ukraina i mai. Til slutt var det nemlig Robin Bengtsson med I Can’t Go On som kunne stå jublende på scenen. Etter tolv bidrag var det klart for den internasjonale juryens stemmer og til slutt det svenske folkets, men her ble det altså uenighet om hvem som var best i år, hvilket har ført til et til dels irritert naboland for oss i dag. Den internasjonale juryen stemte Robin Bengtsson til topps, mens da svenskene fikk bestemme fikk Robin kun en tredjeplass, bak Nano og Wiktoria. Stemmene talt i sammen gjorde allikevel til at det var Robin som stakk av med seieren, hvilket enkelte finner litt urettferdig når dette er «svenskenes aften». Her er det fulle og endelige resultatet:

 1. Robin Bengtsson – I Can’t Go On (146 poeng)
 2. Nano – Hold On (133 poeng)
 3. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (105 poeng)
 4. Mariette A Million Years (99 poeng)
 5. Benjamin Ingrosso – Good Lovin’ (87 poeng)
 6. Wiktoria – As I Lay Me Down (80 poeng)
 7. Ace Wilder – Wild Child (67 poeng)
 8. Boris René – Her Kiss (66 poeng)
 9. Lisa Ajax – I Don’t Give A (46 poeng)
 10. Anton Hagman – Kiss You Goodbye (43 poeng)
 11. FO&O – Gotta Thing About You (41 poeng)
 12. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues (33 poeng)

Tror du svenskene kan klare å gjøre nok et år med suksess?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 27 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s