Russland deltar ikke i Kiev!

Etter mange forhandlinger med den russiske kringkasteren Channel One, den ukrainske kringkasteren NTU og den europeiske kringkastingsunionen EBU – så har avgjørelsen rundt Russlands deltakelse i den kommende eurovision song contest blitt tatt.

NTU var tidlig ute med å gi uttrykk for at visse russiske artister ikke var velkomne til å delta i konkurransen, som i år er på ukrainsk jord etter Jamalas seier i fjor med en meget politisk ladd låt.

Russerne valgte likevel artisten Julia Samojlova til å representere dem med låta «Fire is Burning», men hun ble fort nektet innreise.

Bakgrunnen for hennes utestenging baserer seg på at Samojlova i 2015 holdt en konsert på den mye omtalte Krim-halvøya,  som Russland annekterte i 2014. Å fly inn til Krim fra russisk territorium var nemlig ulovlig i følge ukrainsk lov på denne tiden. Pga. dette påståtte lovbruddet ble Samojlova nektet innreise i tre år – altså helt til neste år!

EBU la press på vertsnasjonen og ga for kort tid siden ultimatumet om at de enten måtte finne en måte Samojlova kunne delta på, eller risikere utestenging fra konkurransen framover. Ukrainerne valgte likevel å ikke gjøre noen endringer.

I dag ble omsider avgjørelsen tatt. Russerne så seg leie av behandlingen de har fått:  og derfor har de nå valgt å ikke vise konkurransen på sin nasjonale kringkaster. Det at de har valgt å ikke vise konkurransen er diskvalifiseringsgrunnlag i seg selv. Vi må derfor vente til neste år før vi får se Russland i eurovision song contest igjen.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s