Presentasjon: Kroatia

franka_batelic

FRANKA – CRAZY
Skrevet av: Franka Batelić og Branimir Mihaljević.
Deltar i: Første semifinale (nr. 12).

Franka Batelić ble internt valgt ut til å representere den tidligere jugoslaviske staten Kroatia. Hun er 25 år gammel og er både sangerinne og låtskriver. I 2007 deltok hun i konkurransen Showtime. Fjorårets kroatiske deltaker Jacques Houdek var faktisk dommer det året. Hun vant hele konkurransen og det var her karrieren hennes virkelig fikk start på seg!

Året etterpå deltok hun i i en annen sangkonkurranse. OGAE Song Contest er en konkurranse hvor du sender inn sangen din og den kokurrerer mot 42 andre låter fra andre medlemmer av OGAE. Denne konkurransen vant hun også!

Franka har også vært å se i eurovision-sammenheng tidligere. I 2009 deltok hun i den kroatiske nasjonale finalen Dora med låten «Pjesma Za Kraj», som hun tok en 7. plass med. Siden den gang har hun også vunnet den kroatiske versjonen av Skal vi danse. I år skal hun prøve å gi landet sin første seier noen sinne med låten «Crazy». Vi ønsker henne lykke til!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s