Dette er årets norske deltakere

nrkmgp
NRK offentliggjorde i dag årets ti finalister til MGP 2019. De ti som håper på å få reise til Tel Aviv, å gi Norge sin fjerde seier i ESC, er:

D’Sound – Mr. Unicorn
Chris Medina – We Try
Carina Dahl – Hold Me Down
Anna-Lisa Kumoji – Holla
Erlend Bratland – Sing For You
Adrian Jørgensen – The Bubble
KEiiNO – Spirit In The Sky
Kjetil Mørland – En Livredd Mann
Ingrid Berg Mehus – Feel
Hank Von Hell – Fake It

Mer informasjon om bidragene:
 
rtka2zo16vvun--8oxzc7gkjtzimzqfphjs7urz3_-dqD’Sound er tilbake med ny vokalist, etter at Simone Eriken sluttet i bandet. Den nye vokalisten er Mirjam Omdal, kjent fra sin deltakelse i The Voice i fjor. Sammen med gruppemedlemmene Jonny Sjo og Kim Ofstad skal hun delta med låten «Mr. Unicorn«. Den er skrevet av Kim Ofstad, Jonny Sjo, Mirjam Omdal, Magnus Martinsen og Tormod Martinsen.

arhni45wim5t1n_mm3v-gwlwrzfz7ndhoj5tacmro_sg
Chris Medina gjorde storsuksess i Norge i 2011 med låten «What Are Words«, i etterkant av hans deltakelse i American Idol samme år. Han har siden flyttet til Norge, deltatt TV2’s egen variant av stjernekamp, nemlig programmet Århundrets Stemme i fjor. Låten «We Try» er skrevet av Chris Medina, Jason Gill, Tormod Løkling og Julimar Santos.

8n9klrgcy7psz_cihkmjugpk8qoabsgurqqniigqmvhg
Carina Dahl deltar i MGP for tredje gang. Sist gang var tilbake i 2013 med låten «Sleepwalking«. Hun ble igjen et ord på folkemunne når hun sammen med Adrian Jørgensen gikk viralt med en cover av sommerlåten «Despacito«. Låten «Hold Me Down» er skrevet av Ashley Hickin, Jeroen Swinnen, Pele Laurell Barker og Laura Groeseneken (bedre kjent som Sennek, som representerte Belgia under fjorårets eurovision-finale).

806gvb9zsn0roylowml1ka3b8czciwjx351ykmru2dea
Anna-Lisa Kumoji er mest kjent som musikalstjerne, blant annet i The Book of Mormon og Flashdance. Hun har også hatt stemmen til en av trollene i Disney-filmen Frost. Låten «Holla» er skrevet av Ashley Hickin, Jeroen Swinnen og Maria Broberg.

d__dwhuhgtw3ygckn1j7vwfgjtpfrxpgns3w53laqsmw
Erlend Bratland er mest kjent for sin seier i Norske Talenter tilbake i 2008. Siden da har han blant annet deltatt i MGP i 2015, hvor han tok en andreplass med låten «Thunderstruck«. I år skal han synge «Sing For You«, som er skrevet av Erlend Bratland, Arvid Solvang og Nils Egil Brandsæter.

e3lph8ujy9qghamaji061ahmdddufseprw1t3mnhunrw
Adrian Jørgensen jobber til vanlig som fiskerøkter. Dette har han kombinert med en artistkarriere. Dette er ikke hans første tur til MGP, ettersom han har vært korist der tidligere. Han ble en snakkis etter at han i fjor covret sommerplagen «Despacito» sammen med Carina Dahl. Hans låt i år heter «The Bubble» og er skrevet av Jonas McDonnell, Aleksander Walmann (som representerte Norge i eurovision i 2017) og Kjetil Mørland (som representerte Norge i 2015 og som også deltar i MGP i år).

lj-k9ygurwaudkh1ghdx9aglo6y12p23z1d1phijfnlg
KeiiNO er en relativt ny gruppe, bestående av Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo. De to sistnevnte deltok i MGP i fjor. Rotan deltok sammen med Stella Mwangi (som representerte Norge i esc i 2011). Fred Buljo er blant annet kjent fra Norske Talenter. Gruppa lover absolutt joik i sin låt «Spirit In The Sky«, som er skrevet av Tom Hugo, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala og Alex Olsson.

sm2www1tncqazwpsroucwargvgulynbmnrwr-_l_wrla
Kjetil Mørland er mest kjent i Norge som vår eurovision-representant i 2015, da han sammen med Debrah Scarlett tok en 8. plass med låten «A Monster Like Me«, skrevet av Kjetil selv. Siden da har han vært med i MGP som låtskriver, men i år deltar han selv med sin første låt på norsk, «En Livredd Mann«.

adamqolzjb5pogeg2sormwkx6higqulgmgwnhmyzxlaw
Ingrid Berg Mehus er blant annet kjent for å være jenta som låten som «Fairytale«, Norges siste vinnerlåt i eurovision av Alexander Rybak, handler om. Selv om de to ikke lenger er et par, så betyr ikke det at hun hat fått avsmak for MGP av den grunn. Hun skal i år delta med låten «Feel«, som er skrevet av Ingrid Berg Mehus, Bjørnar Hopland og Anthony Modebe. Hun lover også fiolin-spilling under bidraget sitt.

mjestfdkhpzpudxshvcllg6ddjwo909pesofa9zedm4w
Hank Von Hell (aka Hank Von Helvete, aka Hans-Erik Dyvik Husby) er et svært kjent navn i det norske land. Han har tidligere vært vokalist i Turboneger/Turbonegro. Dette er absolutt ikke hans første gang i MGP, ettersom han også deltok i 2013 med låten «No One«. I år skal han synge låten «Fake It«, som han har skrevet selv sammen med Andreas Werling.

Hvem av disse håper du skal representere Norge?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s