Presentasjon: Island

iceland-2020-dadi-gagnamagnid-3
DAÐI & GAGNAMAGNIÐ | THINK ABOUT THINGS

Skrevet av: Daði Freyr Pétursson

Facebook | Instagram


Daði Freyr Pétursson er 28 år og kommer fra Reykjavik på Island. Han vokste likevel opp i Danmark før familien flyttet tilbake til hjemlandet. For tiden er han bosatt i Tysklands hovedstad, Berlin. Tidligere har han vært en del av gruppa RetRoBot, som i 2012 fikk prisen for årets elektroniske musikant.

Ordet «Gagnamagnið» betyr en mengde av data og  består i hovedsak av Daði selv, Sigrún Birna Pétursdóttir, Árný Fjóla Ásmundsdóttir (Daðis kone), Hulda Kristín Kolbrúnardóttir, Stefán Hannesson og Jóhann Sigurður Jóhannsson.

I 2017 deltok de for første gang i den islandske nasjonale finalen til eurovision, Söngvakeppnin. Her deltok de med låten «Hvað Með Það?» (Hva med det?), som tok en 2. plass i finalen bak Svala.

Låten «Think About Things» (Tenk på tingene) er skrevet av Daði Freyr Pétursson selv. Det er den engelske versjonen av låten «Gagnamagnið» som de deltok med i den islandske semifinalen. På Island må nemlig alle låtene i semifinalene være på islandsk, men man i finalen kan velge språk selv.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s