MGP-finale som normalt til neste år

7967d25d-901d-4246-ac03-e1384e8c86d0
Ulrikke takker for seg, for nå. Bilde: VG

NRK har besluttet det samme som de fleste med større nasjonale finaler hittil har gjort, å kjøre sin utvelgelse som de pleier. Det betyr altså at Ulrikke som skulle representert Norge i 2020 ikke får en direkteplass i neste års Eurovision. Hun skal imidlertid ha fått muligheten til å få en automatisk plass i neste års MGP, på samme måte som Estland sin representant, men sier selv i sosiale medier at hun foreløpig har takket nei. Det syns jeg er tøft, og viser at hun tar selve låtskrivingen og konkurransen på alvor. Dette er hele innlegget fra Ulrikke selv:

Drømmen min er knust. Jeg hadde så SYKT lyst til å representere Norge i Eurovision. Jeg har full forståelse for at Eurovision 2020 er avlyst på grunn av coronaviruset, men jeg håpet i det lengste at NRK ville gjøre som mange andre land og støtte sin artist ved å sende artisten til Eurovision i 2021 med ny låt. Jeg er derfor naturlig nok veldig skuffet over NRK sin beslutning i dag om å kjøre en ordinær MGP-sesong neste år. Det knuser hjertet mitt ovenfor fansen som har vært helt fantastiske støttespillere og en utvidet familie de siste månedene, at vi ikke får muligheten til å oppleve ESC sammen. Jeg vil at dere skal vite at Christoffer og jeg har kjempet til siste minutt for å prøve å gjøre dette mulig. Dette var drømmen vår NRK har tilbudt meg å være finalist i MGP 2021 nå som det blir et vanlig MGP-år. Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå. Nå ønsker jeg i utgangspunktet å fokusere på andre spennende prosjekter fremover. Masse kjærlighet til dere alle

Det er trist for Ulrikke, men likevel et forståelig valg fra NRK sin side. Som tidligere nevnt har de fleste land med større, populære nasjonale finaler valgt nettopp dette. MGP er en tradisjon i seg selv, og skal ikke ødelegges av at det ble endringer rundt årets Eurovision. Samtidig valgte også NRK å annonsere at delfinalene som ble innført igjen i årets jubileums-MGP kommer tilbake igjen til neste år. En gledelig nyhet vil jeg påstå!

Vi vet at det er mange meninger rundt nettopp dette temaet, og ingenting er riktig eller feil i denne sammenheng. Vi vil bare uttrykke at vi forstår NRK sin beslutning, men også Ulrikke sin skuffelse. Det er selvfølgelig veldig leit at en arist bare skal bli fratatt sin deltakelse. Vi håper å se Ulrikke komme sterkt tilbake når hun selv føler for det!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s