Daði & Gagnamagnið har sluppet «10 Years»!

I fjor vant Daði & Gagnamagnið den nasjonale finalen Söngvakeppnin Island. Planen var selvfølgelig at de skulle til Nederland samme år med låta «Think About Things«. Den gjorde det fantastisk på betting-listene – og islendingene hadde derfor håpet på sin aller første seier i eurovision song contest. Så kom covid og ødela alt. Det var derfor ikke et vanskelig valg å sende Daði & Gagnamagnið igjen i år.

De kunne selvfølgelig ikke opptre med samme låt igjen. Det har derfor tatt tid å snekre en låt som kan gjøre det like bra som fjorårets låt muligens ville gjort det. basert på de gode tilbakemeldingene som ble gitt i fjor. Nå har årets bidrag kommet – og det heter «10 Years» – som du finner nederst i dette innlegget! 

Daði Freyr Pétursson er 28 år gammel og kommer fra Reykjavík. Han er i hovedsak en musiker som behersker keyboard, bass, gitar og trommer ved siden av sang. Han vokste opp i Danmark, men flyttet til hjemlandet igjen som niåring. Etter å ha oppdaget musikken startet han gruppa RetRoBot, sammen med vennen Kristján Pálmi. Daði har deltatt i den islandske nasjonale finalen tidligere. Det var i 2017, hvor han tok en 2. plass rett bak Svala Björgvinsdóttir og låta «Paper».

Gruppa Gagnamagnið som Daði oppter sammen med består av hans søster Sigrún Birna, kone Árný Fjóla Ásmundsdóttir og venner Hulda Kristín Kolbrúnardóttir og Jóhann Sigurður Jóhannsson. Låta «10 Years» er skrevet av Daði selv.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s