Presentasjon: Island

svala_color

SVALA | PAPER
Skrevet av: Svala Björgvinsdottir, Einar Egilsson, Lester Mendez & Lily Elise.
Deltar i: Første semifinale (Nr. 13).

Facebook | Twitter | Instagram


Svala Björgvinsdottir, eller Svala som hun går under, vant årets islandske utvelgelse Söngvakeppnin med over 60% av stemmene i superfinalen. Det var derfor lite tvil om at hennes store suksess på Island absolutt ga hun nok tillit til å bli islendingenes representant i eurovision song contest.

Veien til musikken kom ganske naturlig for Svala, siden hun er datter av den islandske pop-legenden Bo Halldórsson, som blant annet deltok i eurovisionen i 1995 med låta Núna, som ga landet en 15. plass.

I 1999 fikk Svala sin første platekontrakt og slapp like etter låta «The Real Me» – som nådde topp 30. på Billboard-lista i 2001.

Nå i senere tid har Svala vært å se som en av dommerne under The Voice Iceland. I tillegg til å gjøre et navn for seg innenfor musikk har hun også designet klær for blant annet H&M.

Kan multi-talentet Svala være personen som gir Island sin første seier i konkurransen?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s