Hvem skal få den siste plassen i MGP-finalen?

Mandag skjer det noe spennende i MGP verdenen her i Norge, vi skal nemlig velge ut en av de utslåtte deltakerne til en ekstra finalebillett. Det er nå 15 bidrag som har denne muligheten:

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Beady Belle – Playing With Fire
 3. Jorn – Faith Bloody Faith
 4. Ketil Stokkan – My Life is OK
 5. Daniel Owen – Psycho
 6. Maria Solheim – Nordlyset
 7. Dinaye – Own Yourself
 8. Big Daddy Karsten – Smile
 9. Ole Hartz – Vi er Norge
 10. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 11. Landeveiens Helter – Alt det der
 12. Royane – Circus
 13. TuVeia – Bli med meg på gar’n
 14. RIVER – Coming Home
 15. Ane.Fin – Walking In My Sleep

Hvem synes vi i squaden fortjener å stikke av med den gjeve siste finaleplassen?

Jesper
Jeg er veldig usikker på hvem jeg har lyst til å se videre i finalen neste helg. Det er flere gode låter som ble slått ut, men liksom ingen bidrag som jeg føler jeg brenner veldig for, og som jeg MÅ ha videre til finalen (kort sagt, veldig fornøyd med flere av de direktekvalifiserte og de som har gått videre fra delfinalene i år). Men jeg har fem låter jeg omtrent liker like godt, og som jeg håper tar den siste finalebilletten: Big Daddy Karsten var jeg ikke noe fan av under delfinalen, men det gode humøret i låten gjorde at jeg ble mer og mer glad i Smile. Daniel Owen har en catchy låt, og leverte bra på scenen. Jorn fordi jeg syns det er fint hvis vi får med en rockelåt i finalen, noe som er med på å gi sjangerbredde i MGP. Og til slutt vil jeg bare nevne Dinaye og Stina Talling, som jeg syns begge har enkle, men gode poplåter. Spesielt Own Yourself er alltid med på å løfte opp humøret mitt.

Tina
Så spennende med en sistesjanse hvor alle 15 utslåtte bidrag har like stor mulighet til å ta en finaleplass! På den måten har liksom ingen blitt helt stemt ut enda heller, og det syns jeg er en veldig koselig vri på det hele. Jeg har tre personlige favoritter blant disse låtene som jeg hadde ønsket å se i finalen, men det er kun en av de jeg tror kan ha en sjans. Mine favoritter er Beady Belle, Ane.Fin og Big Daddy Karsten, og sistnevnte er den jeg tror av disse som kan klare å stjele til seg den siste plassen i finalen. Når det kommer til hva jeg TROR er saken en annen. Aller mest har jeg tro på Jorn, deretter Stina Talling og Marianne Pentha & Mikkel Gaup. På 4. plass over de jeg tror har størst sjans kommer Big Daddy Karsten, og det er derfor ham jeg satser på i siste sjansen, som den øverste plassen her blant mine favoritter. Jeg tror uansett jeg blir fornøyd med mandagens resultat, for er det en ting vi har sett i år så er det engasjement og lyst hos artistene. De fortjener dette!

Tone Maria
Så var vi kommet oss fram til sistesjansen! Jeg syns det er veldig bra at alle de utslåtte artistene får en ny sjanse, og ikke minst at det er oss seere som får bestemme hvem som skal få finaleplass! Jeg må nok allerede avsløre at jeg er ganske så fornøyd med låtene i årets finale. Det blir en sterk finale i år, og jeg tror ikke noen av låtene fra sistesjansen vil kunne komme inn på min topp 5 blant finalelåtene. Når det er sagt, så har ikke alle mine favoritter vunnet delfinalene, og de skulle jeg gjerne sett i finalen. Samtidig tenker jeg også litt på variasjon og sjangerbredde. Blant låtene i sistesjansen er det låter i sjangre som er underrepresentert i MGP. Så hva skal jeg legge vekt på når jeg skal velge låten jeg skal stemme på? Det vil vise seg under sendingen, men det blir nok sannsynligvis en av disse:
1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
2. River – Coming Home
3. Dinaye – Own Yourself
4. Maria Solheim – Nordlyset

Victoria
Først og fremst synes jeg det er bra at alle som ikke gikk videre nå får en sjanse til! Når det gjelder mine favoritter av disse må jeg nok si at jeg håper Stina Talling med «Elevate» går videre til finalen. Jeg liker veldig godt den typen musikk, og den har et refreng og en intro som setter seg. Jeg holder også en knapp på Big daddy Karsten, jeg ble i godt humør av nummeret hans, og jeg synes han fortjener en finaleplass.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s