Wiktoria og Mohombi er årets første finalister i Melodifestivalen

1549140483.jpeg
Kveldens svenske vinnere! Bilde: Jessica Gow/TT

Det som av mange fans blir sett på som den største begivenheten i året bortsett fra selve Eurovision Song Contest er Melodifestivalen i Sverige, og nå er første delfinale overstått. 7 bidrag ble presentert i kveld, og tradisjon tro er det de to med flest stemmer som går direkte til finalen, mens de som kommer på 3. og 4. plass får en andre sjanse uken før finalen. Slik endte det for svenskene i kveld:

Til finalen:
Wiktoria – Not With Me
Mohombi – Hello

Til Andra Chansen:
Nano – Chasing Rivers
Anna Bergendahl – Ashes to Ashes

5. plass: Zeana feat. Anis Don Demina – Mina bränder
6. plass: High15 – No Drama
7. plass: Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider

 

Det er altså kun artister som vi tidligere kjenner til fra Melodifestivalen som klarte å kapre plasser videre i konkurransen. Neste uke vil enda 7 bidrag gå den samme runden, og svenskenes tradisjon er i full gang for i år!

Ble du fornøyd med kveldens resultat?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s