I kveld: 3 land velger bidrag og 5 semifinaler

DET ER SUPERLØRDAG ! Dette er den dagen i uken hvor vi kan garantere at du absolutt ikke vil kjede deg! I løpet av kvelden skal det nemlig hele 8 land fortsette jakten på sitt eurovision-bidrag. 3 av disse landene holder i kveld sin endelige finale. Når dagen er omme kan vi derfor glede oss over 3 nye bidrag klare til å ta eurovision med storm i Tel Aviv!

Landene som i kveld holder sine endelige finaler er Italia, Australia og Montenegro. Ungarn, Litauen, Sverige, Island og Ukraina skal starte opp/fortsette med sine semifinaler. For mer informasjon om hvilke bidrag vi får se i kveld, samt når og hvor (semi/del)finalene går, så finnes all informasjonen du trenger lenger ned i dette innlegget!

Sheppard_thumb

Australia – Eurovision Australia Decides – Finale

I dag tidlig klokka 10:30 holder Australia sin nasjonale finale! Denne finalen vil finne sted på Gold Coast Convention and Exhibition Centre. Der skal Myf Warhurst og Joel Creasey lede oss gjennom en magisk finale direkte fra down under. Ikke minst vil vi få et gjensyn med tidligere deltakere som Jessica Mauboy (Australia 2018), Guy Sebastian (Australia 2015), Dami Im (Australia 2016) og Isaiah Firebrace (Australia 2017). Ti bidrag skal konkurrere om å få bli neste i rekken blant landets eurovision-representanter, og disse ti er:

01. Ella Hooper – Data Dust (Data Støv)
02. Electric Fields – 2000 And Whatever (2000 og Samma Det)
03.  Mark Vincent – This Is Not The End (Dette er ikke slutten)
04. Aydan Calafiore – Dust (Støv)
05. Coutrney Act – Fight For Love (Kjempe for kjærlighet)
06. Leea Nanos – Set Me Free (Slipp Meg fri)
07. Sheppard – On My Way (På vei)
08.  Alfie Arcuri – To Myself (Til meg selv)
09. Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (Ingen gravitasjon)
10. Tania Doko – Piece Of Me (Bit av meg)

Resultatet blir avgjort gjennom en kombinasjon av jury-stemmer og publikumstemmer. Som tidligere nevnt starter finalen klokken 10:30 norsk tid (20:30 lokal tid) og kan ses her: facebook.com/pg/SBSEurovision/

taglioAlta_001131

Italia – Sanremo 2019 – Finale 

Tradisjonen tro så skal Italia i år igjen benytte seg av den anerkjente musikk-konkurransen Sanremo for å velge sitt bidrag til eurovision song contest. Denne holdes naturlig nok i byen med samme navn. Claudio Baglioni, Claudio Bisio og Virginia Raffaele skal lede oss gjennom kvelden der vi igjen skal få høre de 24 bidragene, som skal gi alt de har for å få billetten til Tel Aviv i mai. Kveldens 24 låter og artister er:

01. Daniele Silvestri – Argento Vivo (Skinnende sølv)
02. Anna Tatangelo – Le Nostre Anime Di Notte (Vår sjel om natten)
03. Ghemon – Rose Viola (Lilla roser)
04. Negrita – I Ragazzi Stanno Bene (Barna er ålreite)
05. Ultimo – I Tuoi Particolari (Dine særegenheter)
06. Nek – Mi Farò Trovare Pronto (Jeg vil gjøre meg selv klar)
07. Loredana Bertè – Cosa Ti Aspetti Da Me (Hva forventer du av meg)
08. Francesco Renga – Aspetto Che Torni
09. Mahmood – Soldi (Penger)
10. Ex-Otago – Solo Una Canzone (Bare en sang)
11. Il Volo – Musica Che Resta (Musikk som forblir)
12. Paola Turci – L’ultimo Ostacolo (Den siste hindring)
13. Zen Circus – L’amore È Una Dittatura (Kjærlighet er et diktatur)
14. Patty Pravo – Un Po’ Come La Vita (Litt som livet)
15. Arisa – Mi Sentro Bene (Jeg føler meg bra)
16. Irama – La Ragazza Col Cuore Di Latta (Jenta med hjertet av tinn)
17. Achilla Lauro – Rolls Royce
18. Nino D’Angelo & Livio Cori – Un’altra Luce (Et annet lys)
19. Federica Carta & Shade – Senza Farlo Apposta (Uten å gjøre det med vilje)
20. Simone Cristicchi – Abbi Cura De Me (Ta vare på meg)
21. Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood (Bestefar Hollywood)
22. Boombadash – Per Un Milione (For en million)
23. Einar – Parole Nuove (Nye ord)
24. Motta – Dov’è l’Italia (Hvor er Italia)

Blant kveldens deltakere vil du kanskje dra kjensel på Il Volo, som tok andreplass i eurovision song contest i 2015 med låten «Grande Amore» (Stor kjærlighet). For å se om de kan gjenta suksessen, eller hvem som eventuelt skulle klare å ta seieren i fra dem, så se showet som starter klokken 20:35 norsk tid. Det kan du se her: raiplay.it/dirette/rai1

1-copy-850x491

Montenegro – Montevizija 2016 – Finale

Montenegro holdt i fjor sin første nasjonale på ti år. Til tross for at deres representant Vanja Radovanović kun fikk en 16. plass i semifinalen det året, så har ikke montenegrinerne gitt opp håpet! I kveld smeller de derfor til med sin nasjonale finale hvor 5 bidrag skal konkurrere om å representere landet i Israel i mai. Disse 5 er:

01. D-moll – Heaven (Himmel)
02. Andrea Demirović – Ja Sam Ti San (Jeg er din drøm)
03. Monika Knezović – Nepogrješivo (Umiskjennelig)
04. Ivana Popović-Martinović – Nevinost (Uskyld)
05. Nina Petković – Uzmi Ili Ostavi (Ta det, eller la det gå)

Blant kveldens deltakere vil du kanskje kjenne igjen Andrea Demirović, som representerte Montenegro i eurovision i 2009 med låten «Just Get Out Of My Life» (Bare kom deg ut av livet mitt). Kveldens resultater blir avgjort av en kombinasjon av jurystemmer og publikumstemmer. Showet starter klokken 21:00 norsk tid og kan ses her: rtcg.me/tv/tv-uzivo

maxresdefault (1)

Sverige – Melodifestivalen – Semifinale 2

Våre gode naboer i øst startet forrige lørdag opp sin jakt på sitt neste bidrag til eurovision. Der gikk som tidligere nevnt Mohombi og Wiktoria direkte til finalen i Stockholm 9. mars. I kveld skal også 2 bidrag få plass i finalen. 2 bidrag skal også til andresjanse-showet 2. mars, hvor man får sjansen til å kvalifisere seg til finalen igjen. Bidragene vi får se i kveld er:

01. Andreas Johnson – Army Of Us (Hær av oss)
02. Malou Prytz – I Do Me (Jeg gjør meg)
03. Oscar Enestad – I Love It (Jeg elsker det)
04. Jan Malmsjö – Leva Livet (Leve livet)
05. Vlad Reiser – Nakna I Regnet (Nakne i regnet)
06. Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You (Holde deg)
07. Margaret – Tempo

Kveldens semifinale vil holdes i Malmö Arena i byen med samme navn. Der skal Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson og tidligere eurovision-representant Eric Saade (Sverige 2011) lede oss gjennom kvelden. Showet starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses her: svtplay.se

1111369

Island – Söngvakeppnin – Semifinale 1

Flere naboer skal også vise oss deilig musikk! I kveld starter nemlig Island sin utvelgelse Söngvakeppnin. Der skal første av to semifinaler avholdes. Gjennom kvelden skal 5 bidrag konkurrere og kun to av dem går til finalen 2. mars. De 5 låtene vi får høre i kveld er:

01. Hatati –  Hatrið Mun Sigra (Hat vil seire)
02. Þórdís Imsland – Nu Og Hér (Nå og her)
03. Daniel Óliver – Samt Ekki (Ikke ennå)(Jeg eier meg selv)
04. Kristina Skoubo Bærendsen – Ég Á Mig Sjálf
05. Hera Björk – Eitt Andartak (Et øyeblikk)

Også her finner man deltakere som man har sett i eurovision tidligere. Hera Björk representerte Island under esc-finalen i Oslo i 2010. Nå vil hun altså prøve lykken igjen. Semifinalen i Söngvakeppnin holdes i Háskólabíó konferansehall i Reykjavík.  For å se hele showet, som starter 20:45 norsk tid og kan ses på denne nettsiden: ruv.is/sjonvarp/beint

grupe-glossarium-anyone-5c1bf05849a1d

Litauen – Eurovizijos – Semifinale 1

Allerede 5. januar startet Litauen opp jakten på sitt kommende eurovision-bidrag. I kveld, 4 delfinaler senere, er det endelig duket for den første av to semifinaler som skal holdes i Eurovizijos! 12 deltakere skal konkurrere om få finaleplasser. De som vi får se i kveld er:

01. Twosome – 1000
02. Emilija Gogolytė – Riddle (Gåte)
03. Migloko – Rožės (Roser)
04. Jurgis Brūzga – CTRL ALT DELETE
05. Cheri – Again (Igjen)
06. Glossarium – Anyone (Hvem som helst)
07. Justina Budaitė-Junà – Strength Of A Woman (Styrken av en kvinne)
08. Lukas Bartaška – River Of Hope (Elv av håp)
09. Saulės Kliošas – Laiko Mašina (Tidsmaskin)
10. Henry & Tommy Modric – Neverpart (Aldri skille)
11. Edgaras Lubys – To The Sky (Til himmelen)
12. Monika Marija – Lights On (Lysene på)

Resultatet blir avgjort av stemmene til juryen og folkets stemmer. Semifinalen ledes av Gabrielė Martirosianaitė og Giedrius Masalskis og starter klokken 20:00 norsk tid. Programmet er spilt inn på forhånd, men sendes her: lrt.lt/mediateka/

Brunettes-Shoot-Blondes-Ukraine-2016

Ukraina – Vidbir – Semifinale 1

På lik linje med Island så skal Ukraina også starte sin utvelgelsesprosess i kveld. Gjennom konkurransen Vidbir skal vi gjennom to semifinaler med 8 bidrag i hver. Kun 3 går videre til finalen. Bidragene vi får se i første semifinale er:

01. The Hypnotunes – Hey (Hei)
02. Letay – Myla Moya (Min kjære)
03. Vera Kekelia – Wow!
04. Tsesho – Hate (Hat)
05. Yuko – Galyna Guliala (Galyna gikk)
06. Maruv – Bang!
07. Brunettes Shoot Blondes – Houston
08. Bahroma – Nazavzhdy-Navsegda (For alltid)

Semifinalen sendes direkte fra Palace of Culture «KPI» i Kiev. Resultatet vil bli avgjort av publikums stemmer, og stemmer fra juryen som består av Susana Alimivna Jamaladinova (bedre kjent som Jamala, som vant ESC for Ukraina i 2016), Adriy Danylko (også kjent under drag-artist-navnet Verka Serduchka, som tok en 2. plass for Ukraina i ESC i 2007) og Yevhen Filatov (sanger og produsent). Showet starter 18:00 norsk tid og kan ses her: youtube.com/user/STBonline

keszthely-petruska-advent-koncert-karacsony-2018-csodalatosbalaton.hu_-900x506
Ungarn – A Dal – Semifinale 1

Før første semifinale, som sendes i kveld,  har Ungarn allerede avholdt 3 delfinaler for å finne de beste av de beste. Totalt så har 18 bidrag kvalifisert seg til semifinalene, og 9 av disse får vi se i kveld. Kun 4 får en plass i finalen 23. februar. Bidragene vi får se i kveld er:

01. USNK – Posztolj
02. yesyes – Incomplete
03. Konyha – Százszor VisszajátszottDeniz – Ide Várnak Vissza
04. The Sign – Ő
05. Petruska – Help Me Out Of Here
06. Acoustic Planet – Nyári Zápor
07. Deniz – Ide Várnak Vissza
08. The Middletonz – Roses
09. Bence Vavra – Szótlanság

Resultatet avgjøres av både en jury og av publikumstemmer. Kveldens programledere er Gábor Alfréd Fehérvári (bedre kjent som Freddie, sm representerte Ungarn i 2016) og Boglárka Dallos-Nyers (også kjent under artistnavnet Bogi, som representerte Ungarn i ESC i 2015). Semifinalen starter klokken 19:30 norsk tid og kan ses på denne nettsiden: mediaklikk.hu/duna

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s