«Siren Song» for Ukraina … eller?

MaruvVidbir
MARUV erstattet forhåndsfavoritt TAYANNA sin plass da hun valgte å trekke seg, og stakk til slutt av med 1. plassen!

Vidbir 2019 er offisielt over. MARUV vant kveldens finale med bidraget Siren Song. Men oppi alt dette her må vi dessverre ta opp at det så ut til at kveldens store tema i Ukraina ikke var musikk, men politikk. Vi som er bak Eurovision på norsk stiller oss helt på sidelinjen når det kommer til politiske meninger innad i konkurransen, men i kveld kan man knapt snakke om Vidbir finalen uten å nevne dette. Det ble såpass konkret at jurymedlem og tidligere Eurovision-vinner, Jamala, stilte direkte spørsmål til kveldens vinner;

Jamala: «Crimea. Is that Ukraine, or..?»
MARUV: «Ukraine, of course»

Dette ble mottatt med applaus, som føltes nærmest som en bekreftelse på at dette var et veldig viktig spørsmål som måtte besvares av deres representant. Flere politiske kommentarer ble også gjort til deltakere igjennom programmet, og når vinneren ble kåret gikk regjering ut på twitter og uttrykte at det var bedre å trekke seg fra hele Eurovision istedenfor å sende en artist som fortsetter å turnere i Russland. Det ser ut til at dramaet i Ukraina er langt ifra over…

…, men for nå har vi altså en vinner i MARUV og Siren Song! Slik ble det endelige resultatet (første bolk var jurystemmene, og den andre er fra publikum):

53256826_859585674372867_7686033972660273152_n

Vi håper for MARUV sin skyld at dette blir det endelige resultatet, og at både hun og badekaret hennes får en plass på Eurovision-scenen. Masse lykke til i mai!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s