Vinneren er kåret! Joci Pápai er tilbake!

hungary-2019-joci-papai-2.jpg
I 2017 gjorde Joci Pápai det bra i Eurovision for Ungarn. Nå er han tilbake!

Etter mange uker med leting har Ungarn endelig bestemt seg, og det ble Joci Pápai som nok en gang stakk av med seieren i A Dal, og som for andre gang skal representere landet i Eurovision. Sist vi så ham var i 2017, så det gikk altså bare ett år i mellom før han kom seg tilbake!

Finalen i A Dal hadde to stemmerunder, hvor den første valgte ut 4 av 8 bidrag etter juryens poeng alene. Det var disse fire det til slutt sto i mellom:

  1. Joci PápaiAz én apám (26 poeng)
  2. Acoustic PlanetNyári zápor (22 poeng)
  3. Bence VavraSzótlanság (20 poeng)
  4. Bogi NagyHolnap (16 poeng)

Ut av disse kunne dermed publikum bestemme fritt hvem som skulle stikke av med seieren, og til slutt ble det altså Joci Pápai som klarte det igjen. Vi gratulerer så mye og ønsker ham masse lykke til i Eurovision!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s