I kveld: Finale i Norge, Island, Finland, Moldova og Portugal

Det er kanskje 4 andre land som også velger sitt bidrag i kveld, men lyset skinner definitivt mest på Norge! I kveld er det tid for oss å finne låten som vi elsker – og vil vise til resten av Europa! Få ting samler og splitter Norge mer enn MGP, men vi håper at flesteparten av oss kan stille oss bak låten som våre landsmenn velger i kveld. Demokrati foran ego, eller hva?

Uansett, det er ikke bare i Norge ting skjer i kveld! Det er som overskriften sier også finale i Finland, Moldova, Portugal og på Island! I tillegg er det andresjanse-show i Sverige før finalen neste helg. All informasjon du kan trenge for å guide deg gjennom denne lørdagen, finner du lenger ned i innlegget!

1649776653Norge: Melodi Grand Prix 2019
Direkte fra Oslo Spektrum skal Kåre Magnus Bergh og Heidi Ruud Ellingsen gi oss en kveld fullspekket med glitter og glamour! 10 bidrag skal konkurrere om 4 superfinale-plasser. Den som vinner siste avstemningsrunde er den som skal representere selveste Norge i Tel Aviv i mai. Dette er de 10 deltakerne:

01. Chris Medina – We Try (Vi prøver)
02. D’Sound – Mr. Unicorn (Herr enhjørning)
03. Kjetil Mørland – En Livredd Mann
04. Anna-Lisa Kumoji – Holla
05. Erlend Bratland – Sing For You (Synge for deg)
06. Ingrid Berg Mehus – Feel (Føle)
07. Hank Von Hell – Fake It (Forfalske det)
08. Carina Dahl – Hold Me Down (Hold meg nede)
09. Adrian Jørgensen – The Bubble (Boblen)
10. KeiiNO – Spirit In The Sky (Ånd i himmelen)

Av kveldens deltakere har kun én faktisk vært i eurovision før. Det er Kjetil Mørland, som deltok i 2015 sammen med Debrah Scarlett. Finalen går på NRK og starter klokken 20:55. Den kan også ses direkte på nett-tv: tv.nrk.no/direkte/nrk1 


lisa-ajaxSverige: Melodifestivalen – Andresjanse-show
I Sverige skal 8 bidrag konkurrere om 4 plasser i finalen neste lørdag. Alle kveldens låter er 3. og 4. plassene fra de 4  tidligere semifinalene. Andresjanse-showet følger samme prosedyre som tidligere. To og to bidrag konkurrerer mot hverandre i dueller – helt til fire bidrag står igjen som kveldens vinnere! Programlederne er som tidligere Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson og tidligere esc-deltaker Eric Saade. Dette er duellene i kveld:

Duell 1:
Andreas Johnson – Army Of Us (Hær av oss)
vs.
Anna Bergendahl – Ashes To Ashes (Aske til aske)

Duell 2:
Vlad Reiser – Nakna I Regnet (Nakne i regnet)
vs.
Nano – Chasing Rivers (Jage elver)

Duell 3:
Martin Stenmarch – Låt Skiten Brinna (La dritten brenne)
vs.
Lisa Ajax – Torn (Revet)

Duell 4:
Rebecka Karlsson – Who I Am (Hvem jeg er)
vs.
Arvingarna – I Do (Jeg gjør)

Andresjanse-showet sendes direkte fra Rosvalla Nyköping Eventcenter i Nyköping. De fire som går videre i kveld møter Wiktoria, Mohombi, Malou Prytz, Hanna Ferm & LIAMOO, Jon Henrik Fjällgren, Lina Hedlund, John Lundvik og Bishara i finalen 9. mars. Showet starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på SVT1 og her: svtplay.se/video/21026812/melodifestivalen-2019/


hatariIsland: Söngvakeppnin 2019
Etter to semifinaler har 5 bidrag kommet seg til finalen i Söngvakeppnin. Vinneren velges gjennom to avstemningsrunder. Først går 2 videre til en superfinale – og etter de har sunget mot hverandre skal vinneren kåres. Dette er de 5 bidragene du får se i kveld:

01. Friðrik Ómar – Hvað Ef Ég Get Ekki Elskað? (Hva om jeg ikke kan elske?)
02. Kristina Sjoubo Bærendsen – Mama Said (Mamma sa)
03. Tara Mobee – Fighting For Love (Kjempe for kjærlighet)
04. Hera Björk – Moving On (Komme videre)
05. Hatari – Hatrið Mun Sigra (Hat vil seire)

Både Friðrik Ómar og Hera Björk har vært med i esc tidligere. Friðrik deltok som en del av Euroband i 2008, mens Hera deltok to år senere. Finalen sendes direkte fra Laugardalshöll i Reykjavík hvor Fannar Sveinsson, Benedikt Valsson og Björg Magnúsdóttir skal lede oss gjennom showet. Alt starter klokken 20:45 norsk tid og kan ses på RÚV, eller på deres nett-tv: ruv.is/sjonvarp/beint?channel=ruv


wsi-imageoptim-Darude_SebastianRejmanFinland – Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2019
Allerede 29. januar valgte Finland sin deltaker til eurovision song contest. Valget falt på den verdenskjente DJ-en Darude (Sandstorm for alltid, eller hva?) og sanger Sebastian Rejman. De siste 4 ukene har de sluppet 3 låter som alle har en sjanse til å bli Finlands bidrag til esc. Alle disse skal Darude og Sebastian vise fram til folket i en finale i kveld. Dette er de finske låtene:

01. Release Me (Slipp meg løs)
02. Superman (Supermann)
03. Look Away (Se vekk)

Kveldens finale vil bli ledet av tidligere esc-deltaker Krista Siegfrieds og Mikko Silvennoinen. Direkte fra Logomo i Turku skal Darude og Sebastian vise Finland hva de kan utrette! Finalen starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på YLE og her: arenan.yle.fi/1-4661428 


Moldova - National Selection - O Melodie Pentru Europa 2015 - Diana Brescan (4)Moldova: O Melodie Pentru Europa 2019
Det har vært mye frem og tilbake rundt Moldovas finaleplaner i år. 2. februar ble det endelig offentliggjort en liste med 10 låter som skal delta i en nasjonal finale. Denne finalen finner sted i kveld! Dette er bidragene:

01. Aurel Chirtoacă – La Cinema (På kino)
02. Vera Țurcanu – Cold (Kald)
03. Marcela Scipcaru – Meteor
04. Siaj – Olimp (Olympus)
05. Maxim Zavidia – I Will Not Surrender (Jeg vil ikke overgi meg)
06. Diana Brescan – Lies (Løgner)
07. Tinna Gi – Virus
08. Lemonique – GravitTy (Tyngdekraft)
09. Anna Odobescu – Stay (Bli)
10. Che-MD feat. Elizaveta Ivasiuk – Sub Pământ (Under jorda)

Finalen starter klokken 20:15 norsk tid, og kan ses på TRM, eller her: trm.md/en/moldova-1


Mariana-Bragada2-860x507-1547224997Portugal: Festival da Canção 2019
På lik linje med Island har også Portugal holdt to semifinaler i forkant av sin finale. De 8 beste bidragene er nå samlet til en avgjørende finale. Finalen vil bli ledet av programleder fra ESC i fjor, nemlig Filomena Cautela, sammen med Vasco Palmeirim. Dette er låtene som kan bli Portugals nye eurovision-bidrag:

01. Calema – A Dois (For to)
02. Mariana Bragada – Mar Doce (Hyggelig hav)
03. Matay – Perfeito (Perfekt)
04. Surma – Pugna (Streve)
05. NBC – Igual A Ti (Det samme som deg)
06. Madrepaz – Mundo A Mudar (Verden forandrer seg)
07. Conan Osíris – Telemóveis (Mobiltelefoner)
08. Ana Cláudia – Inércia (Treghet)

Hele finalen sendes direkte fra Portimão Arena i byen med samme navn. Den starter klokken 22:00 norsk tid og kan ses på RTP, eller her: rtp.pt/play/direto/rtp1

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s