I kveld: Finale i Serbia og Georgia

maxresdefault (1)Selv om vi fremdeles er i skikkelig MGP-rus her hjemme, så står ikke tiden stille i eurovision. To land skal holde finaler før NF-sesongen er slutt for i år (vi er like triste for det som dere!). De to som enda ikke har holdt sine finaler er Sverige og Serbia. Førstnevnte holder sin førstkommende lørdag – mens sistnevnte holder sin i kveld!

Etter semifinalene på onsdag og torsdag har 12 artister karret til seg finaleplasser. Slik vil kvelden se ut:

01. Saška Janks – Da Li Čuješ Moj Glas (Hører du min stemme)
02. Majdan – Budim Te (Jeg vekker deg)
03. Sofija Perić – Aritmija (Arytmi)
04. Dženan Lončarević – Nema Suza (Ingen tårer)
05. Wonder Strings & Ivana Vladović – Moja Bol (Min smerte)
06. Jana Šušteršić – Viktorija
07. Lord – Radnički Sin (Arbeidersønn)
08. Nevena Božović – Kruna (Krone)
09. Ana Popović – Lutaš (Du vandrer)
10. Ivan Kurtić – Bela (Hvit)
11. Nataša & Una – Samo Bez Staha (Bare uten frykt)
12. Aleksandra Sekulić – Tugo (Min tristhet)

Finalen finner sted i Studio 8 hos kringkasteren RTS i Beograd. Hele showet ledes av Dragana Kosjerina, Ivan Mihailović, Nebojša Milovanović og Ana Babić. Resultatene vil bli avgjort av det serbiske folket sine stemmer, og juryens stemmer (50/50). Hele moroa starter klokken 21:00 norsk tid og kan ses her:  media.esc-plus.com/live/

 


 

maxresdefault (2)Georgia: Georgian Idol 2019
Fire artister har danket ut sine konkurrenter og fått en plass i finalen i Georgian Idol. En av disse fire skal få reise til Tel Aviv i mai. I forkant har de fått velge mellom 3 låt-forslag – så derfor synger to av artistene samme låt. Slik ser kvelden ut i Georgia:

Giorgi Nakashidze – Sul Tsin Iare (Gå videre)
Giorgi Pruidze – Me Mjera (Jeg tror)
Liza Kalandadze – Sevdisperi Zgva (Stille hav)
Oto Nemsadze – Sul Tsin Iare (Gå videre)

Finalen holdes i Tblisi Konserthall i byen med samme navn, og vil bli ledet av Ruska Makashvili og Vaniko Tarkhnishvili. Til forskjell fra mange andre land vil resultatet KUN være bestemt av det georgiske folkets stemmer. Om du vil være med på moroa, så starter finalen 19:00 norsk tid og kan ses her: 1tv.ge/en/tv-radio/live/channel-1/

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s