Hva vet vi allerede om Eurovision 2020?

eurovision-2020-netherlandsMYE skjer i dagene etter den store finalen. Nå har fokus skiftet fra Tel Aviv og Israel – til Nederland. Kringkasteren AVROTROS har allerede sagt ja til å holde neste års konkurranse, så vi er absolutt garantert en tur til landet med tulipaner og tresko! Nå er spørsmålet bare hvor den skal holdes. Flere byer har faktisk allerede foreslått sine arenaer til eurovision 2020:

I skrivende stund ser det mest sannsynlig ut som vi skal til Amsterdam neste år. Dette er fordi de har meldt på hele tre arenaer som potensielle kandidater. Disse er Amsterdam RAI (hvor eurovision 1970 ble holdt), Johan Cruyff Arena og Ziggo Dome.

I tillegg til Amsterdam har 8 andre byer meldt sin interesse for å holde konkurransen. Disse er Arnhem (i GelreDome), Haag (i Cars Jeans Stadion), Leeuwarden (i WTC Expo), Maastricht (i MECC Maastrichts), Rotterdam (i Ahoy Rotterdam, hvor junior eurovision 2007 ble avholdt), Utrecht (i Jaarbeurs), Zwolle (i IJsselhallen) og ‘a-Hertogenbosch (i Brabanthallen).

Til forskjell fra i fjor – hvor flere land argumenterte for at de IKKE ville delta, så er etterdønningene fra årets finale preget av et nokså stort deltakertall allerede. Norge var først ute (allerede før finalen) med å melde sin interesse. I tillegg til Norge, har 17 andre land sagt de vil komme neste år. Disse er: Australia (hvis de blir bedt), Belgia, Danmark, Estland, Finland, Hviterussland, Montenegro, Nederland (som en selvfølgelighet, ettersom de er vertsnasjon), Portugal, Romania, San Marino, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, og  Østerrike. I tillegg vil vi få et gledelig gjensyn med Ukraina, etter at de valgte å ikke delta i årets eurovision!

De som er mest frampå er Danmark og Tsjekkia, som allerede har datosatt sine nasjonale finaler. Den tsjekkiske skal holdes 28. januar, mens den danske vil finne sted 7. mars.

Datoene for neste års eurovision song contest er fremdeles ikke satt. De vil sannsynligvis bli 12., 14. og 16. mai, ettersom det er offentlige fridager i landet tirsdagen uka før og torsdagen uka etter.

Den norske finalen i Melodi Grand Prix har heller ikke blitt datosatt i skrivende stund. Ettersom det er flere endringer, som følge av 60-års jubileet til den norske finalen, så vil det bli en betydelig lenger utvelgelsesprosess enn vi vanligvis er vant til. Hvis finalen holdes på noenlunde samme tid som den pleier i Norge, vil den mest sannsynlig bli avholdt 7. mars. 5 semifinaler skal holdes før den store finalen. Disse vil da antageligvis finne sted 1., 8., 15., 22. og 29. februar.

Det er med andre ord mye som ikke er skrevet i stein enda når det kommer til 2020. Dette kan du imidlertid glede deg til i løpet av året:

– Byen som finalen skal avholdes i vil være bestemt i løpet av sensommeren.
– Full deltakerliste vil være klar i løpet av oktober.
– Slagord og navn på programledere vil bli offentliggjort tidlig i desember.
– Den årlige overrekkelseseremonien (med semifinale-trekning) vil holdes i slutten av januar.
– Alle bidragene som deltar vil være klare innen midten av mars.

Så det er mye å glede seg til, men vi må bare smøre oss med litt tålmodighet!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s