Uka etter: Eurovision-artister går viralt!

wiwibloggs41-800x581Det er ingen hemmelighet at vi i EPN-bloggen blir ekstra glade når eurovision song contest beriker livet til folk. Både fans og ikke-fans! I kjølvannet etter finalen så er det nemlig ikke bare i Europa at artistenes låter spilles. Til vår store glede så kan man nemlig se på Spotify as we speak, at flere av årets finale-låter er å finne på Global Viral 50-lista!

For som vi har blogget om før, eurovision har ikke et særlig godt stempel i Norge. Det kan faktisk nesten virke som at musikktoppene i landet vårt knapt nok vil assosieres med det. Dette er en trend vi føler må snu, for å sikre at kvaliteten på musikken i ESC ikke blir utdatert og annenrangs. For hva er vel ikke verdens største musikk-konkurranse uten skikkelig kreativitet og kvalitet? Det gjør oss derfor så glad når verden selv har talt:

Eurovision-musikk er også god musikk!

På Global Viral 50-lista finner vi som sagt flere av årets finalister! Disse er:

Duncan Laurence – Arcade (1. plass)
Michaela – Chameleon (3. plass)
Hatari – Hatrið Mun Sigra (5. plass)
Chingiz – Truth (7. plass)
Luca Hänni – She Got Me (8. plass)
Lake Malawi – Friend of a Friend (9. plass)
Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi (11. plass)
KEiiNO – Spirit In The Sky (13. plass)
Tamara Todevska – Proud (18. plass)
Victor Crone – Storm (22. plass)
Tamta – Replay (24. plass)
ZENA – Like It (25. plass)
Michael Rice – Bigger Than Us (28. plass)
Leonora – Love Is Forever (30. plass)
Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (40. plass)
Katerine Duska – Better Love (50. plass)

Alt i alt så er 16. av årets 41 låter i ESC på topp 50-lista. Dette er utrolig stort! Vi håper at i årene fremover vil vi se enda flere eurovision-låter som når over hele kloden! For i verdens største musikk-konkurranse, så skulle det bare mangle at det finnes en drøss av talentfulle artister med spennende låter som beriker folk over hele verden! La oss håpe at dette er et signal flere plukker med seg. La oss fortsette å produsere god musikk i eurovision. La oss se på det som et sted med talent og nytenkning. La oss framsnakke konseptet, slik at det kan fortsette å produsere hits som går viralt!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s