Finlands UMK 2020 finalister er ute!

I dag ble artistene til Finlands nasjonale utvelgelse Uuden Musiikin Kilpailu – UMK offentliggjort. Finland har de to siste årene internt valgt ut kun en artist til deres nasjonale utvelgelse UMK. I UMK finalen sang den utvalgte artisten 3 låter, og seerne stemte frem en vinnerlåt. I år satser de på 6 artister som skal kjempe om seieren i UMK finalen 7. mars. Låtene vil bli offentliggjort en og en fra 24. januar til 31. januar. Låtene vil da være tilgjengelig i musikk streaming tjenester og på YouTube. 

I følge juryen som har valgt ut de 6 artistene og deres bidrag, satser Finland høyt i år. Blant artistene finner vi Tika, vinneren av finske X Factor 2018, som i følge UMK juryen stiller med en power ballade i verdensklasse. Erika Vikmann vil stille med finsk disko. Finske The Voice vinneren Aksel Kankaanranta deltar med en låt som UMK juryen beskriver som en internasjonal topp 10 låt av Sam Smith eller James Arthur. Jentetrioen F3M vil bringe 2000-tallets girl-power inn i 2020. Sansa deltar med en electropop låt omtales som klassisk, nordisk pop, og sammenliknes med svenske Robin. Catharina Zühlke vil bidra med en låt om den mektige kjærligheten, skrevet av ingen ringere enn Henrik Tala, som var med på å skrive og produsere KEiiNOs Spirit In The Sky.

UMK finalen sendes 7. mars kl. 20.00 norsk tid på kanalen Yle 1 og streames gratis via Yle Areena streaming tjeneste. Internasjonale seere kan også streame sendingen. Vinneren blir stemt frem av det finske publikum og en internasjonal fagjury. Finalen vil for 5 år på rad bli ledet av Krista Siegfrids, som deltok for Finland i 2013 med låten «Marry Me».

Artistene og låtene: 
Tika – I Let My Heart Break
Erika Vikman – Cicciolina
Aksel Kankaanranta – Looking Back
F3M – Bananas
Sansa – Lover View
Catharina Zühlke – Eternity 

Hvilke av disse vil bli Finlands bidrag til Eurovision i år? Og har de det som trengs for å gi Finland finaleplass og et godt resultat etter flere år med skuffende plasseringer?

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s