Hør på de islandske låtene!

Det er vel få ting som er så tradisjonstro som Island! Det er selvfølgelig veldig forutsigbart og deilig når det kommer til eurovision. Samme oppsett følger derfor også dette året – og 10 bidrag er nå klare til å konkurrere i de 2 semifinalene, som er 8. og 15. februar.

Med litt enkel matte ser vi at det vil bli 5 låter i  hver semifinale. Bare 2 av disse går videre til finalen. Denne finalen vil likevel bestå av 5 bidrag – for étt bidrag får nemlig et wildcard! Dette gis fra den nasjonale kringkasteren til den de syns fortjener finaleplass.

tenor (3)

Men du vil selvfølgelig høre låtene? Rett før du skal få gjøre det – vil jeg bare nevne at Island fremdeles har en språk-regel. Alle låtene fremføres på islandsk i semifinalene. De kan selvfølgelig velge om de vil ha en engelsk versjon også – som de kan fremføre i finalen. Her er låtene:

Brynja Mary – Augun Þín (Øynene dine)

Daði Freyr & Gagnamagnið – Gagnamagnið (Mengden)
Daði Freyr har også vært med i Söngvakeppnin (som den islanske utvelgelsen så enkelt heter) før. Det var i 2017 med låten «Is This Love«, som han tok en 2. plass med bak Svala.

DIMMA – Almyrkvi (Formørkelse)
Et navn som flere metal fans kan kjenne igjen er gruppa DIMMA, som består av Ingó Geirdal, Stefán Jakobsson, Birgir Jónsson og Silli Geirdal. Dette er deres debut i eurovision-sammenheng!

Elísabet – Elta Þig (Jage deg)
Elisabet var med i Söngvakeppnin i 2016 med låten «Á Ný«. Den kom hun til finalen med – men ble dessverre den som tok sisteplassen det året.

Hildur Vala – Fellibylur (Orkan)
Hildur Vala vant faktisk idol på Island i 2005.

Iva – Oculis Videre
Iva har vært med i islandske The Voice tidligere.

Ísold & Helga – Klukkan Tifar (Klokken tikker)
Ísold har tidligere vært med i Islandske The Voice

Kid Isak – Ævintýri (Eventyr)
Kid Isak har vunnet Söngkeppni framhaldsskólanna (som er en sangkonkurranse mellom videregående skoler på Island).

Matti Matt – Dreyma (Drømmer)
Mattie Matt har faktisk vært med i eurovision før, som en del av gruppa Sjonnis Friends i 2011. Det året var faktisk Sjonni Brink påmeldt den islandske nasjonale finalen – men døde tragisk før han fikk delta. Da tok 6 av vennene hans på seg å delta til ære for ham – og vant hele sulamitten.

Nína – Ekkó (Ekko)

Såååh. Fant du din islandske favoritt?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s