Noen tanker rundt MGP 2020

konfettirosagull
Dagen derpå – da konfettien har lagt seg.

Skandale er overskriftene vi ser overalt i dag, men jeg vil også sette litt fokus på hvor bra det hele var hvis vi ser bort fra denne skandalen. For NRK lagde et show vi ikke har sett maken til på lenge, og i lang tid var tanken at «dagen derpå» innlegget vårt ville være en eneste stor gratulasjon til NRK og hele MGP-teamet for en fantastisk innsats i år. Men så kom bomba.

Den største kritikken går vel ikke på at det måtte brukes en kriseløsning, ting kan jo alltid skje, men heller på hva den kriseløsningen var. Det virker tydelig som om ingen som sto bak egentlig hadde trodd at de noen gang måtte benytte seg av den. Tragedien i det hele kom enda tydeligere frem når det ble gjort kjent at juryen på 30 tilfeldige personer rundt om i Norge allerede hadde stemt før finalen. NRK gikk også ut med at de mente det var et representativt utvalg for hele landet, men det går vel faktisk ikke an sånn rent praktisk. Live-fremføringene hadde teknisk sett ingenting å si på hvem som nådde topp 4. Det er vondt å tenke på alle artistene og teamene deres som har brukt tid og penger på å perfeksjonere til minste detalj, egentlig til ingen nytte. Sånn sett, hva skylder egentlig NRK nå alle disse menneskene?

Tross alt, Ulrikke ville nok vunnet uavhengig av hvem som fikk bestemme i går kveld, men derfor er det også på mange måter hun som får lide mest her. Hele hennes seier er overskygget av skandalen, og ingen kan med 100% sikkerhet si at hun vant, for det ble ikke gjort på en rettferdig måte. Vi håper allikevel at alle støtter opp om og gir sin kjærlighet til Ulrikke, som uansett er en veldig verdig vinner, men som bare var så uheldig at hun på mange måter fikk ødelagt det store vinner-øyeblikket sitt av andre faktorer. Vi i squaden er uansett glad for at vi fikk en verdig vinner og håper hun får anledning til å oppleve hvor stort det å vinne MGP (og la oss håpe ESC?) faktisk er!

Helt til slutt vil jeg bare få si noen ord til alle årets deltakere. Det gjør vondt å vite at dere er skuffet, lei dere og såret. Og det er fullt forståelig, folket står med dere der!
MGP og ESC er en fantastisk verden for oss fans, og vi ønsker også at de artister som er med skal få oppleve den gleden og stemningen som vi har. Jeg ønsker at dere husker på at alt arbeid dere har lagt bak ikke er forgjeves selv om det teknisk sett var det i forhold til stemming og plassering i går. Denne konkurransen er nemlig så mye mer enn en konkurranse. Dere har fått vist frem det dere har jobbet så hardt med på en fantastisk måte for hele Norge, men glem heller ikke alle internasjonale fans som følger med, har oppdaget dere og heiet på dere! Gratulerer med vel gjennomført show og for at dere var med og laget en utrolig god finale i MGP!

iuZDIf4mq5MQKZ9urh9IdQyiArpk-cFcJOBEsOg9OSuA

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s