Squaden reagerer: MGP 2021 – 5. Delfinale

Vi er kommet til veis ende, den siste delfinalen i MGP 2021 står for tur. Liker vi de samme låtene i denne delfinalen tro?

Ane.Fin – Walking in My Sleep

Tina
Herre min, denne er så fengende!!! Fra første gjennomlytt her kunne jeg låta utenat og jeg går og nynner på denne konstant denne uka. Soleklart min store favoritt i denne delfinalen! Rytmen er så interessant og får meg med på reisen igjennom denne låta hele veien, også vil jeg gjerne være med en gang til, og en gang til, og en gang til. Og sånn holder den på oppi hjernen min også. Jeg sitter limt fast til dette toget som heter Walking in My Sleep og jeg tror ikke jeg har tenkt å prøve å komme meg av med det første heller. Takk og BRAVO! 👏🏻👏🏻👏🏻

Tone Maria
Ane.Fin syns jeg stiller med en skikkelig frisk og fengende poplåt! Deilig med en poplåt som kjennes moderne ut og man kan høre at den kommer fra 2021. Jeg liker låten veldig godt, og den får meg i godt humør. Jeg liker også stemmen til Ane veldig godt, den er klar og flott med særpreg og hun kler låten.

TuVeia – Bli med meg på gar’n

Tina
Min umiddelbare reaksjon her var at dette måtte være en låt fra det tidligere humorprogrammet Kollektivet, og dessverre hører jeg dette bare mer og mer. Jeg er ofte for kødde-låter og syns dette skal få lov til å ha sin plass i ESC-universet, men det må være en GOD køddelåt. Og denne er ikke god på noen måter, det er heller en latterliggjøring og et hån mot alle låtskriverne som tar dette med stort alvor. Beklager, men dette er det dårligste i årets MGP.

Tone Maria
Her kan man si vi har Vi er Norge sin fetter fra bondegården i Dalsbygda. Jeg syns nok Ole Hartz gjorde en bedre jobb med å representere bygde-Norge, og det holdt kanskje med låten Vi er Norge. Jeg må si jeg lurer litt på hvorfor denne låten ble plukket ut foran mange andre låter i årets MGP. Men det er en humoristisk låt, og de skal ha for kreativiteten.

IMERIKA – I Can’t Escape

Tina
Jeg vil så gjerne, men denne trenden med Billie Eilish og stemning som vi også skulle få fra Bulgaria i fjor treffer meg ikke slik det ser ut til å treffe alle andre om dagen. Det er slik at jeg skjønner hva folk mener er fint og dypt, rått og eget i disse låtene, men jeg syns ikke det er interessant nok. Jeg kjeder meg. IMERIKA gjør en 100% innsats på denne låta, og det er en soleklar vinner denne uka, men det er bare ikke for meg.

Tone Maria
I Can’t Escape syns jeg er en nydelig ballade, her er mye som klaffer! Låten høres moderne ut, teksten er veldig fin og musikken er vakker. Det er sånn en ballade skal høres ut i 2021. Og ikke minst synger Imerika veldig bra! Jeg liker spesielt godt hvordan låten bygger seg opp mot slutten. I tillegg må jeg nevne at Erika kommer fra samme kommune som meg, og vi har sunget sammen i ungdomskor, så da blir det ekstra spennende å se hvordan Erika vil gjøre det i delfinalen! I utgangspunktet er jeg mest sulten på up-tempo låter i år, men I Can’t Escape er absolutt en låt jeg kunne tenke meg å se i finalen.

River – Coming Home

Tina
Tja, nå var det altså sånn her at Tina ikke liker country, selv om jeg har prøvd mange ganger å klare å forstå god-følelsen i denne sjangeren. Jeg mangler nok noe i meg der for å forstå dette, og Coming Home bare suser forbi uten at jeg føler noe i det hele tatt. Det er nesten så jeg ikke kan si noe i denne sammenhengen, jeg er bare rett og slett helt utenfor målgruppa her. Jeg tror allikevel at mange andre vil like denne, den er lett å høre på, enkel og behagelig.

Tone Maria
Jeg liker veldig godt låter i country-pop sjangeren, og Coming Home syns jeg er en herlig låt i denne sjangeren. Det er også en sjanger vi ikke har hørt så mye av i MGP etter det jeg kan huske i skrivende stund. Jeg syns låten er koselig og fengende, og blant denne ukas låter er det denne jeg får lyst å spille av mest. Coming Home er nok derfor min favoritt i denne delfinalen, noen få, små hakk foran I Can’t Escape og Walking In My Sleep. Jeg syns disse tre låtene er jevnt gode, så live opptredenene vil nok bli avgjørende for hvem som vil få stemmene mine.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s