Presentasjon: Nederland

JEANGU MACROOY| BIRTH OF A NEW AGE
Skrevet av: Pieter Perquin & Jeangu Macrooy

Facebook Instagram | Twitter

Jeangu Macrooy er 27 år og kommer fra Surinam. I 2011 starta han opp gruppa Between Towers sammen med broren sin Xillan. To år senere ga de ut sitt første og eneste album Stars On My Radio. 2014 dro han for å studere låtskriving i Enschede i Nederland. Der møtte han musikkprodusenten Perquisite og fikk platekontrakt. Det samarbeidet gikk faktisk så bra at soloalbumet hans High On You ble faktisk nominert til en Edison Pop Award!

Han fortsetter å slippe ny musikk, reiser rundt på turné og er nå klar for å representere Nederland på hjemmebane. Han ble egentlig valgt ut i fjor, da skulle han delta med balladen «Grow» . I år fikk han en ny sjanse til å vise seg frem i eurovision song contest! Årets bidrag er på engelsk og språket Sranan Tongo, som er et språk i Surinam. Han synger det gamle surinamerske ordtaket «Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi’» . Det betyr: Jeg er en halv cent, du kan ikke knuse meg. Budskapet i låta er motstandsdyktighet og begynnelsen på en ny tid.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s