Presentasjon: Italia

MÅNESKIN| ZITTI E BUONI
Skrevet av: Damiano David, Ethan Torchio, Thomas Raggi & Victoria De Angelis

Facebook Instagram | Twitter | VK

Gruppa Måneskin består av kvartetten Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi og Ethan Torchio. De et et italiensk rockeband, som har holdt på siden 2016. Det noe u-italienske navnet på bandet kommer av at det kvinnelige medlemmet har danske aner. Noen danske ord dukket derfor opp når de funderte over hva bandet deres skulle hete.

Medlemmene i Måneskin møttes da de gikk på samme videregående skole. Der deltok de i sang konkurransen Pulse. Det var etter dette at de begynte å skrive egne låter. For å komme opp og fram har de også vært gatemusikanter i Roma. Det holdt senere noen mindre konserter i Italia. De har også spilt i Danmark.

Deres debutsingel «Chosen» kom i 2017 og fikk en 2. plass på de italienske listene. Senere fant de ut at de heller ville satse på låter på italiensk og i 2018 slapp de låtene «Morirò Da Re» og «Torna A Casa» , som også gjorde det ganske bra! I 2021 ble de offentliggjort som en av deltakerne i den italienske musikkfestivalen Sanremo. Det er her det italienske bidraget til eurovision song contest blir plukket ut fra. Likevel er det aldri noen selvfølge at de som vinner festivalen vil til eurovision. Måneskin vant hele festivalen og de takket ja til å representere Italia i Rotterdam. Italia er som vanlig direktekvalifisert til den store finalen på lørdagen. Låta har de skrevet selv.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s