EBU med spennende nyheter om årets Junior Eurovision

Logoen for årets Junior Eurovision Song Contest. Slagordet er «Imagine»

Det går mot høst, noe som også betyr at det går mot Junior Eurovision Song Contest. Årets finale er litt senere enn vanlig, og arrangeres søndag 19. desember i Paris. Nå om dagen har EBU kommet med flere nyheter om årets finale, samtidig som det går mye rykter blant fansen om hvilke land som vil delta i år.

Årets logo

Tidligere denne uken offentliggjorde EBU logoen for årets JESC. Logoen som forestiller en kombinasjon av Eiffeltårnet og et juletre, viser tydelig at årets finale arrangeres i akkurat Paris, og at finalen avholdes bare noen få dager før julaften. Kanskje vi får en reprise av Eurovision-finalen i 2007 da julenissen dukket opp?

Julenissen under Eurovision Song Contest 2007 i Helsinki.

Hvilke scenarioer planlegger EBU for?

Vi er fortsatt i en pandemi, og nok en gang er dette noe EBU må ta hensyn til når de skal arrangere. På lik linje med årets voksenutgave, har EBU lagt fram forskjellige scenarioer på hvordan Junior Eurovision skal finne sted. I fjor deltok alle artistene med forhåndsinnspilte framføringer fra et studio i hjemlandet, men i år ser det ut som EBU utelukker dette scenarioet da årets voksenutgave i størst grad gikk smittefritt med artister og delegasjoner i Rotterdam.

De planlagte scenarioene er ganske enkelt de samme som fra årets voksenutgave:

 • Scenario A: Ingen restriksjoner. Alt av artister, delegasjoner og presse i Paris. Publikum med full kapasitet i salen.
 • Scenario B: Veldig likt det som ble benyttet under Eurovision i mai. Grundige smittevernregler for alle i Paris. Artistene spiller inn «Live-on-Tape» hvis de ikke får deltatt under selve finalen. Publikum i salen, men med begrenset kapasitet og krav om negativ Covid-19-test.
 • Scenario C: Benyttes hvis flere deltakerland ikke får reist til Paris. «Live-on-Tape»-opptakene vil bli vist under finalen. Scenario B vil gjelde for alle som er tilstede fysisk i Frankrike.

EBU skal ta en avgjørelse i løpet av september på hvilket scenario som skal brukes.

Og hvem deltar?

 • Albania
 • Aserbajdsjan
 • Frankrike
 • Georgia
 • Irland
 • Malta
 • Nederland
 • Nord-Makedonia
 • Polen
 • Portugal
 • Russland
 • Serbia
 • Spania
 • Tyskland
 • Ukraina

Foreløpig er det flere land det spekuleres om, så deltakerlisten er ikke komplett ennå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s