19 land deltar i Junior Eurovision 2021

EBU har i dag offentliggjort listen over de 19 landene som skal delta i årets Junior Eurovision Song Contest i Paris i desember. Her er det flere hyggelige gjensyn med land som ikke har deltatt på noen år, og nesten alle landene som var med i Warszawa i fjor er med igjen i år også.

Dette er de 19 landene som deltar:

 • Albania
 • Armenia
 • Aserbajdsjan
 • Bulgaria
 • Frankrike
 • Georgia
 • Irland
 • Italia
 • Kasakhstan
 • Malta
 • Nederland
 • Nord-Makedonia
 • Polen
 • Portugal
 • Russland
 • Serbia
 • Spania
 • Tyskland
 • Ukraina

Albania, Irland, Italia, Nord-Makedonia og Portugal er alle tilbake etter at de trakk seg fra 2020-utgaven grunnet Covid-19-pandemien. Armenia som verken fikk deltatt i fjorårets juniorutgave, eller årets voksenutgave grunnet ettervirkninger av Nagorno-Karabakh-krigen i fjor, kommer også tilbake, noe som kan gi håp om at Armenia er med til Italia i mai også. Aserbajdsjan er tilbake for første gang siden 2018, mens Bulgaria kommer som den store positive overraskelsen, da de ikke har vært å se siden 2016.

Hviterussland derimot, vil ikke bli å se i Junior Eurovision for første gang noensinne. Kringkasteren er for øyeblikket utestengt av EBU, og har dermed ikke mulighet til å delta i noen Eurovision-arrangementer. Det er heller ingen land som debuterer i årets konkurranse.

Junior Eurovision Song Contest arrangeres søndag 19. desember i Paris.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s