Artister vi ønsker oss til Eurovision (Jesper)

Noe av det beste med Eurovision er å kunne oppdage nye artister fra over hele Europa og finne musikk som ellers ikke ville funnet veien til de norske hitlistene. Men nå som det ikke skjer noe i Eurovision-verdenen, kan det være gøy å lete etter artister på egenhånd, og kanskje få noen egne ønsker om hvem vi ønsker å se på ESC-scenen til neste år. Så her kommer min liste over noen artister jeg gjerne kunne tenke meg å se prøve ut Eurovision i nær framtid.

Jan Bendig (Tsjekkia)

Jan Bendig har vært i den tsjekkiske musikkbransjen lenge. Allerede som 15-åring kom han på fjerdeplass i den Idol-inspirerte konkurransen «Superstar» hvor artister fra både Tsjekkia og Slovakia har startet karrieren sin, bl.a. Gabriela Guncikova som deltok i Eurovision 2016. De siste årene har han gitt ut musikk med et slags latino-etnisk preg, og musikkvideoene er spilt inn i solfylte omgivelser i land som Tunisia og Den Dominikanske Republikk. Om han er like god på live-scenen, kunne vi muligens fått en skikkelig sommer-banger fra Tsjekkia i Eurovision.

Doli & Penn (Israel)

Den israelske duoen Doli & Penn har drevet med låtproduksjon siden 2014. Det har vært en duo vi faktisk har hatt med oss i Eurovision før, for i 2017 stod de bak Imri sitt bidrag «I Feel Alive». Men jeg vil veldig gjerne ha dem med i konkurransen igjen, men denne gangen med en låt som «Albi». Låten som de lagde sammen med Avraham Tal og Zehava Ben ble gitt ut i desember, og den vakre musikkvideoen med soloppgang ved Dødehavet har på et halvt år nådd to millioner visninger på Youtube. Jeg bare ser for meg denne låten med den rette Eurovision-stagingen. Alt med harmoniene, melodien og oppbygningen kunne rett og slett ikke vært bedre.

Camille Dhont (Belgia)

Camille er en 21 år gammel artist fra Belgia som ble oppdaget etter å ha lagt ut videoer på Youtube. Dette ledet veien til opptredener på barnekanalene Ketnet og Nickelodeon. Siden 2020 har hun vært vokalist i et cover-band i hjemlandet, og har siden hatt flere låter som har kommet inn på hitlistene i Belgia. En av de mest populære låtene er «Vergeet de tijd», en låt produsert av DJ-en Regi. Nå har DJ-musikk fått varierte resultater i Eurovision, men med en godt produsert låt og riktig vokalist burde det absolutt gå veien.

Verena Wagner (Østerrike)

Verena Wagner er en pop-rock-artist som har gitt ut musikk siden 2017. Flere av låtene hennes har blitt spilt på østerrikske radiostasjoner, og hun har gitt ut låter med alle slags mulige preg som ballader, rock og elektro. Hun synger på morsmålet, og siden tysk er et språk vi ikke har sett så mye til i Eurovision de siste årene, så er det kanskje på tide at vi får inn et tyskspråklig bidrag igjen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s