Endring i stemmesystemet i Junior Eurovision i år?

Malena fra Armenia vant Junior Eurovision 2021 med låten «Qami Qami».

Nå som vi er ferdig med årets voksenutgave av Eurovision, så vil det etter hvert nærme seg Junior Eurovision i Armenia i desember. Flere land har så langt bekreftet deltakelse, og i dag kom det en nyhet som har fått mange JESC-fans til å spekulere. Det skal nemlig være snakk om en mulig endring i konkurransens stemmesystem.

Italia bekreftet i dag deltakelse i Junior Eurovision 2022. Den italienske kringkasteren RAI har tidligere sendt JESC på barnekanalen RAI Gulp, noe som har ført til at seertallene for konkurransen har vært lave. I fjor var det kun 15,000 italienere som så Junior Eurovision. Men nå har RAI bekreftet at årets finale vil gå på flaggskipkanalen RAI 1, noe som med all sannsynlighet vil øke seertallene. Og grunnen skal ifølge RAI være at de vil da ha et bedre utgangspunkt for å registrere et høyt antall telefonstemmer.

Siden 2017 har publikumsstemmene i JESC blitt avgjort av online-avstemning hvor seere fra hele verden kan være med på å avgjøre resultatet. Ordningen har blitt møtt med kritikk, ettersom TV-seere kan stemme på sitt eget land, noe som betyr at land med flest Junior Eurovision-seere får et klart forsprang. Fram til dette året hadde publikumsstemmene blitt avgjort av tradisjonell telefonavstemning som vi er vant med fra voksenutgaven. Men EBU endret på det etter at færre og færre telefonstemmer ble sendt inn, og kostnadene for å drifte telefonlinjene under avstemningen ble for høye.

Allerede på en pressekonferanse under fjorårets JESC ble det sagt at EBU vurderte endringer i stemmesystemet i 2022. Og nå ser det kanskje ut som om dette er på vei til å skje. Foreløpig har det ikke kommet noen offisiell bekreftelse fra EBU. Det er heller ikke offisielt om det er snakk om å gjeninnføre tradisjonell telefonavstemning. Men siden Rai i sin uttalelse nevnte spesifikt telefonavstemning, og at de velger å bytte kanal, så kan det godt være at endringer er på vei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s