Eurovision 2023 blir ikke i Ukraina

Ukraina vant Eurovision Song Contest 2022.

EBU har i dag offisielt bekreftet at Eurovision Song Contest 2023 ikke kommer til å arrangeres i Ukraina. Det har lenge vært spekulasjon om at et annet land har vært nødt til å ta over arrangørjobben grunnet den russiske invasjonen av landet.

EBU er derfor i gang med å diskutere arrangørjobb med BBC. Storbritannia kom på andreplass i årets Eurovision, og blir dermed EBUs andrevalg som arrangør i 2023. Det er foreløpig ikke offisielt hvilken by konkurransen skal arrangeres i. Det har vært noen rykter om London, men også Manchester og Glasgow har vært andre mulige vertsbyer. De to sistnevnte har aldri arrangert ESC før, men Manchester arrangerte Eurovision Young Musicians i 1982 og Glasgow arrangerte Eurovision Dance Contest i 2008.

Dette vil faktisk ikke være første gangen Storbritannia tar på seg ansvaret for å arrangere Eurovision, uten å ha vunnet året før. På 60 og 70-tallet sa BBC sa ja til å arrangere hele fire ganger, når den egentlige vinneren sa nei til å avholde den neste finalen.

Les hele pressemeldingen fra EBU her

Kalush Orchestra vant Eurovision 2022 for Ukraina med låten «Stefania».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s