Presentasjon: Irland

Bilde: Mollie McKay / RTÉ

WILD YOUTH | WE ARE ONE

Skrevet av: Conor O’Donohoe, Edward Porter og Jörgen Elofsson

Deltar i: Semifinale
 1

Instagram Tiktok

Pop/rock-bandet Wild Youth started sin karriere i 2018, og består av de fire medlemmene Conor O’Donohoe (vokalist, låtskriver og frontfigur), David Whelan (pianist), Edward Porter (gitarist) og Callum McAdam (trommeslager). Conor og Edward har begge vært med på å skrive denne låta som da endte opp med å bli årets irske Eurovision-bidrag.

De vant den irske nasjonale finalen, Eurosong 2023, som er brukt i Irland i flere år, og som er en del av det etablerte programmet Late Late Show. Bandet er ikke helt ukjente i hjemlandet, og har hatt flere hits der tidligere. De har også varmet opp for store navn som Niall Horan, Lewis Capaldi og Zara Larsson tidligere.

Irland og Wild Youth skal ut i ilden i den første semifinalen av Eurovision Song Contest den 9. mai klokken 21:00. De skal ut som startnummer 6. Norge deltar også i denne semifinalen, så vi kan stemme på guttegjengen fra Irland og hjelpe de til finalen.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s