Presentasjon: Norge

Bilde: Marius Sørgjerd

ALESSANDRA | QUEEN OF KINGS

Skrevet av: Alessandra Mele, Henning Olerud, Linda Dale og Stanley Ferdinandez

Deltar i: Semifinale
 1

Instagram TikTok

Norsk-italienske Alessandra Mele (20 år) er årets norske håp i Eurovision Song Contest, og det ser svært lovende ut for henne. Låta Queen of Kings er nemlig hennes første singel, og det er ikke alle som kan skryte på seg å klare å gå viralt på TikTok med sin første og (hittil) eneste låt!

Det har vært en rask oppblomstring i karrieren for Alessandra. Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2021 for at Alessandra var en vanlig student med musikkinteresse i Italia. Født og oppvokst i landet var det Alessandras norske mamma som gjorde at hun endte opp med å flytte til Norge for å satse på musikken etter videregående. Det var i The Voice 2022 at Alessandra først viste seg frem for det norske folk, og derfra var ikke veien lang til Melodi Grand Prix 2023. Og allerede før finalen av MGP hadde Alessandra gått viralt på TikTok med bidraget sitt, og blir sett på som en av de største favorittene til å vinne hele Eurovision i mai. Vi kan vel kanskje dermed si at planen om å flytte til Norge for å satse på musikken allerede er innfridd så det holder, bare to år etter. Rett og slett imponerende!

Alessandra og Norge har fått et gjevt startnummer i den første semifinalen av Eurovision Song Contest 9. mai, 21:00. Det er nemlig Alessandra som er satt til å åpne hele sulamitten i år, og er altså først ut av absolutt alle bidrag. Vi ønsker henne selvfølgelig masse lykke til, og håper hun vil nyte tiden og hele opplevelsen i Liverpool!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s