Presentasjon: Latvia

Bilde: Ritvars Stankevics

SUDDEN LIGHTS | AIJĀ

Skrevet av: Andrejs Reinis Zitmanis, Kārlis Matīss Zitmanis, Kārlis Vārtiņš og Mārtiņš Matīss Zemītis

Deltar i: Semifinale
 1

Instagram | TikTok

Latvia sender i år et av de mest streamede bandene de har i landet. Bandet Sudden Lights ble opprettet i 2012, og har siden det gitt ut tre album. De fire guttene møttes på skolen hvor de var musikkstudenter, og består av Andrejs Reinis Zitmanis (vokal), Kārlis Vārtiņš (bass), Kārlis Matīss Zitmanis (gitar) og Mārtiņš Matīss Zemītis (trommer).

Hele bandet har skrevet bidraget deres for Eurovision Song Contest 2023, Aijā, en låt som er veldig latvisk på mange måter. Selve låta er gjort om til engelsk for å treffe et bredere publikum, men tittelen på låta er allikevel på latvisk. Dette fordi de rett og slett ikke klarer å finne en god oversettelse på dette ordet.

Gutta står klare til å opptre i den første semifinalen av Eurovision Song Contest den 9. mai, klokken 21:00. De skal ut som nummer fire av totalt femten låter denne kvelden. Her er også Norge med, hvilket betyr at vi også kan stemme på Latvia denne kvelden.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s