Presentasjon: Ukraina

Bilde: UA:PBC / Michael Fedorak

TVORCHI | HEART OF STEEL

Skrevet av: Jimoh Augustus Kehinde og Andrii Hutsuliak

Deltar i: Finalen

Instagram TikTok

Duoen TVORCHI har en spesiell oppgave i å representere vinnerlandet Ukraina i år, men med Eurovision avholdt i Liverpool. De vant Ukrainas nasjonale finale, et velgjennomført show avholdt i et bomberom, med låta Heart of Steel. Låta handler om frihet og det å ikke gi seg.

Disse to gutta har allerede før den nasjonale finalen hatt stor suksess i Ukraina og gitt ut fire album og hatt flere hitlåter i landet. Ukraina var også veldig tidlig ute i år med å velge sitt bidrag, og TVORCHI var raskt oppe i den øvre delen av bettinglistene.

Siden Ukraina er regjerende Eurovision-champions er de selvfølgelig allerede klare for selve finalen. Der har de trukket startnummer 19. Du får se duoen konkurrere under finalen den 13. mai klokken 21:00, men siden de er trukket ut til å stemme i den andre semifinalen den 11. mai vil du også kunne få se de der.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s