Presentasjon: Kroatia

Bilde: Franko Kelam

LET 3 | MAMA ŠČ!

Skrevet av: Damir Martinović Mrle og Zoran Prodanović

Deltar i: Semifinale
 1

Instagram TikTok

Bandet Let 3 er ikke provoserende og utspjåket for Eurovision sin del, for disse gutta har vært nettopp dette i mange år allerede, helt siden 80-tallet faktisk. Med røtter fra punk-scenen i Kroatia er de allerede godt kjent og etablert som et kunstnerisk og «over the top» band med sterke kommentarer til politikk og samfunnet generelt. Nakenhet er også et kjent element i forbindelse med bandet. Slik sett, et generelt skummelt band å ta inn i det politisk frittstående Eurovision Song Contest. Men, så lenge de holder seg innenfor reglementet kan ingen si noen verdens ting! Hele 10 album er allerede i katalogen her, og et av de, Unheard, ble raskt utsolgt på tross av at det ikke inneholdt noen ting.

Bigraget Mama ŠČ! er ikke et unntak blant låtene til bandet, som er hva man generelt kan kalle en slags latterliggjøring av diktatorer og store folk som kun er ute etter makt.

Kroatia deltar i den første semifinalen den 9. mai, 21:00. De har startnummer syv, og er i samme semifinale som Norge, hvilket betyr at vi kan stemme på litt diktator-latterliggjøring i år om det er hva vi har lyst til.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s