Presentasjon: Serbia

Bilde: VASSO VU

LUKE BLACK | SAMO MI SE SPAVA

Skrevet av: Luke Black

Deltar i: Semifinale
 1

Instagram TikTok

Luke Black er en av disse artistene som kjører full pakke helt alene. Han skriver låtene selv, eksperimenterer med musikken slik han vil og uttrykker seg autentisk, akkurat slik han vil selv. Slikt blir det interessant musikk av. Som en av Serbias største artister, grunnet sin helt unike indie-techno-pop sjanger, har Luke tidligere uttalt at han ikke trodde det å delta i nasjonal finale for Serbia var en greie for ham. Tanken å være med i Serbias nasjonale utvelgelse allikevel kom etter å ha sett fjorårets vinner Konstrakta på scenen.

Så nå står han altså her, klar til å representere Serbia i Eurovision Song Contest 2023 med den helt egenskrevne låta Samo mi se spava. Låta handler faktisk om følelsen av å være isolert under pandemien, og ble skrevet da han var midt i denne situasjonen, i april 2020. En direkte oversettelse av tittelen er «jeg vil bare sove».

Luke skal representere Serbia i den første semifinalen av Eurovision Song Contest, den 9. mai, klokken 21:00. Han skal ut på scenen som nummer tre. Norge stille som nummer en under den samme semifinalen, så vi kan også stemme på Luke og Serbia for å hjelpe de til finalen denne kvelden.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s