Presentasjon: Georgia

Bilde: Vakhtang Alania (Kikala Studio)

IRU | ECHO

Skrevet av: Beni Kadagidze, Iru Khechanovi og George Kukhianidze

Deltar i: Semifinale
 2

Instagram TikTok

Iru (22 år) fra Georgia har allerede hatt en stor opplevelse i Eurovision-universet. Hvis vi spoler tilbake til 2011 så vant hun nemlig Junior Eurovision Song Contest for Georgia sammen med gruppa Candy.

Den gang var hun 11, og nå som 22-åring er hun klar for den voksne versjonen. Litt sjarmerende er det selvfølgelig at årets bidrag, Echo, er skrevet sammen med Giga Kukhianidze som også sto bak vinnerlåta til Candy i 2011.

I Georgia har de valgt å velge ut sin representant igjennom den georgiske versjonen av den internasjonalt kjente konkurransen The Voice. Det betyr altså at Iru allerede har vunnet The Voice i hjemlandet, hvilket gir et lite hint til at vi her vil få en veldig god live-vokal. Under konkurransen imponerte hun blant annet med sin versjon av Loreens Euphoria, så det er jo ekstra gøy at hun nå får møte Loreen i Eurovision.

Iru synger for Georgia i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest i år, den 11. mai, 21:00. Hun er nummer 11 ut. Har du lyst på å stemme på Georgia fra Norge må du derfor vente på at Georgia eventuelt tar seg til finalen først.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s