Tre land trekker seg fra Eurovision 2023

Andrea representerte Nord-Makedonia i Eurovision 2022. I 2023 må landets fans se konkurransen på sidelinjen.

Forrige uke ble det bekreftet at Liverpool i Storbritannia skal arrangere Eurovision Song Contest 2023. Om ikke lenge vil vi også få vite hvilke land som skal delta i konkurransen. Og dessverre ser det ut som vi vil få færre land enn vi så på scenen i Torino i mai.

Bulgaria, Montenegro og Nord-Makedonia har alle tre bekreftet at de trekker seg fra konkurransen. De to førstnevnte landene har en historikk med å hoppe av og på i Eurovision, men dette er første gang Nord-Makedonia frivillig trekker seg. Sist landet var borte fra ESC var i 2003, men da deltok de ikke grunnet datidens system om at de dårligste landene fra året før ikke fikk delta. Bulgaria trakk seg i 2014, 2015 og 2019, mens Montenegro trakk seg fra 2010-2011 og 2020-2021.

Den bulgarske kringkasteren BNT sier at Eurovision ikke lenger interesserer dem, og at det er sannsynlig at Bulgaria vil være fraværende i flere år framover. Bulgaria har de siste årene vært avhengig av sponsorer for å kunne delta. Montenegro trekker seg grunnet lav interesse hos befolkningen, og av økonomiske årsaker. Nord-Makedonia har også trukket seg for å spare penger grunnet den pågående strømkrisen, men er åpne for å komme tilbake allerede i 2024.

Av de landene som deltok i Torino, er det nå kun Armenia, Moldova og Tsjekkia som ennå ikke har bekreftet deltakelse. Det foregår også noen rykter om at Kasakhstan muligens skal inviteres for første gang. Offisiell liste kommer om kort tid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s