I kveld: Første kveld i Albania

I kveld er det duket for starten på enda en nasjonal utvelgelse. Albania holder seg til tradisjonen med førjuls-festivalen Festivali i Këngës for å velge sin representant til neste års Eurovision. Nytt for i år er det derimot at publikum nå skal få bestemme hvem dette blir. Tidligere har det vært opp til en jury, noe det har vært delte meninger om. Korrupsjon er selvfølgelig noe det hviskes om så fort det sitter en jury med mye makt.

I kveld er den første av i alt fire kvelder hvor vi skal få høre hvilke bidrag som kan sendes til Liverpool neste år. 13 deltakere blir presentert i kveld og de neste 13 i morgen. Dette er kveldens deltakere:

 1. Enxhi NasufiBurrë
 2. Erma MiciKozmosi i dashurisë
 3. Fabian BashaNjë gotë
 4. Anduel KovaçiMalli
 5. FifiStop
 6. Urban BandNë çdo hap
 7. 2 FarmAtomike
 8. Sara KapoPara teje
 9. Rezearta SmajaN’Eden
 10. Albina KelmendiDuje
 11. Serxhio Hajdini Vështirë
 12. Luna CausholliJetën ta fal
 13. Rovena DiloMotit

Showet begynner kl 21:00 i kveld, og skal etter planen vare til rundt 23:00.
Du kan se showet her:

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s