Tvorchi har vunnet i Ukraina!

TVORCHI vant Vidbir 2023. Her fra de var med i 2020.

Det begynte tidlig i Ukraina i dag, og nå er avgjørelsen omsider tatt. Etter ti bidrag, en dokumentar om fjorårets vinner Kalush Orchestra og tradisjonelle pauseinnslag fra blant annet Jamala og Verka Serduchka ble duoen Tvorchi og deres låt Heart of Steel kåret til årets representant.

Kvelden var svært profesjonelt gjennomført tross situasjonen landet står midt i. Selv i et bomberom klarte de å holde en fullstendig finale med sceneshow og kostymer, skjermer, jury, pauseinnslag og publikum. Virkelig imponerende, en ekstra applaus for det de har fått til her!

Slik ble det fullstendige resultatet (publikumsstemmer står først, og jury som nummer to):

  1. TVORCHIHeart of steel (9 + 10 = 19 poeng)
  2. KRUT – Kolyskova (10 + 8 =18 poeng)
  3. Jerry Heil – When God Shut The Door (8 + 9 =17 poeng)
  4. FIINKA – Dovbush (6 + 7 = 13 poeng)
  5. DEMCHUK – Alive (7 + 4 =11 poeng)
  6. 2TONE – Kvitka (4 + 5 = 9 poeng)
  7. Moisei – I’m Not Alone (1 + 6 = 7 poeng)
  8. OY Sound System – Oy, tuzhu (5 + 2 = 7 poeng)
  9. Tember Blanche – Ia vdoma (2 + 3 = 5 poeng)
  10. Angelina  Stronger (3 + 1 = 4 poeng)

Gratulerer så mye til både TVORCHI og Ukraina for vel gjennomført i kveld! Sees i Eurovision!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s