Squaden reagerer: MGP 2023 – 1. Delfinale

Deltakerne i den første delfinalen. Alle bilder fra NRK.

Deilig å være i gang igjen! Endelig MGP-sesong og vi er klare til å lytte oss igjennom de syv første låtene som skal delta i den første delfinalen på lørdag, 14. januar.
Minner bare på at vi alltid gir våre tilbakemeldinger med kjærlighet, men med et ønske om å også være ærlige. Vi heier på alle!

AlessandraQueen of Kings

Jesper

Jeg liker veldig godt melodien i denne låten, og om Alessandra leverer like god live-vokal som de forventningene jeg får av studioversjonen, kan denne absolutt komme langt i årets konkurranse. Refrenget setter seg på hjernen, og låten gjør meg glad, uten at jeg helt klarer å beskrive hva slags glad-følelse jeg får. Skal mye til for at denne ikke går videre.

Tina
Power! En sterk låt som jeg tror kan ta seg til finalen hvis alt går smooth live. En type låt som jeg føler avhenger veldig mye av show, vokal og generell ambience når den kommer på scenen, men det skal sies at det føles som om ting er på plass her. Tenker man videre så tror jeg bidraget kan få en god plass i finalen, men om det blir snakk om Eurovision så er jeg redd den faller litt igjennom. Jeg føler dette er en typisk populær Eurovison-låt, men som ligger litt i faresonen for å ikke kvalifisere seg til finalen allikevel. Men absolutt, en sterk låt som sagt, og den gjør seg godt inni denne delfinalen.

Tone Maria
Queen of Kings har det jeg tror må være et av de mest fengende refrengene i denne delfinalen. Alessandra har en kraftig og god vokal, og jeg ser for meg det blir en sterk og energisk scene opptreden. Og alltid pluss fra meg med strykere, hehe! Alessandra må gjerne komme videre til finalen.

Eirik NæssWave

Jesper

Jeg liker den glade stemningen låten gir, og det er deler av låten som refrenget som jeg liker veldig godt. Helhetsmessig så er ikke låten veldig spennende. Jeg er i tvil på om den vil klare å kvalifisere seg. Men ellers en ganske fin låt jeg liker å høre på.

Tina
Hadde Wave deltatt i Eesti Laul er jeg sikker på at Eirik Næss hadde fått seg en billett til Liverpool. I MGP er jeg mer usikker. Låta er absolutt ikke dårlig, men jeg er redd den forsvinner inn i bakgrunnen som «behagelig» i denne delfinalen, også blir det med det. Så skal det også sies at det kan være akkurat det man trenger i denne miksen av låter, og plutselig er det nettopp denne som skiller seg mest ut fra flere andre låter som jeg ser for meg vil spille mer på show. MEN, alt kan endres når man får det visuelle frem, så det blir spennende å se!

Tone Maria
Denne låten er en låt jeg godt kunne hørt på også utenom MGP. En veldig fin, behagelig og fengende låt. Den kan kanskje bli litt anonym i denne delfinalen, men samtidig kan den også være et godt pustrom ved siden av veldig energiske låter. Jeg vil gjerne se Eirik Næss i finalen.

Rasmus ThallTresko

Jesper

Å nei, førsteinntrykket mitt er at jeg ikke liker dette i det hele tatt. Aner ikke hva det er, men teksten og melodien vekker en form for irritasjon hos meg. Men jeg er åpen for å gi den en ny sjanse. Dette høres ut som en sånn låt jeg slakter ved førsteinntrykk, men som jeg plutselig begynner å like helt uten grunn. Om Rasmus gir en god live-framføring som jeg kommer til å huske i etterkant av delfinalen, kan det godt være at jeg har et helt annet inntrykk av låten om noen ukers tid. Men, vi får se. Nå syns jeg låten bare var irriterende.

Tina
Ah, for en rytme. For et hook! Om man liker det eller ei så spilles denne på repeat i hodet, og det er alltid et godt tegn. For min del så skiller denne låta seg mest ut i denne delfinalen, og det tror jeg den gjør for mange, spørsmålet er om folk liker denne annerledesheten eller ikke. Selv klarer jeg ikke ha den på hjernen uten å smile og bli glad. Det er umulig å ikke digge eller danse til denne på et eller annet vis. Da jeg også fikk høre budskapet syns jeg det var SÅ kult. Jeg er lei triste låter med sterke budskap, kjør heller danselåt med sterke budskap! Finaleplass her tror jeg handler mye om hvordan dette vil se og høres ut live. En del av meg tror det norske folk stemmer frem det mer rolige i år, men jeg er bare LITT synsk, så det er ikke sikkert jeg har rett. Uansett hva så kommer jeg garantert til å digge til denne i mitt eget hode i flere uker fremover.

Tone Maria
Dette er nok dessverre min sisteplass for denne delfinalen. Budskapet bak låten er jo veldig gripende med broren til Rasmus ble hardt skadet. Dessverre syns jeg ikke dette budskapet kommer fram i det hele tatt i låten. Og det låten treffer meg heller ikke musikalsk eller sjangermessig. Men min mening til tross, jeg tror fort vi kan se Rasmus i årets finale.

Kate GulbrandsenTårer i Paradis

Jesper

Tårer i paradis er en ganske enkel ballade. Ikke veldig spennende, men jeg syns sangen totalt er veldig fin. Gøy med gode gamle MGP-veteraner tilbake, men når det er snakk om artister som deltok for såpass mange år siden, blir man litt skeptisk til om de fortsatt kan levere like bra. Kanskje ikke helt usannsynlig at hun kan kvalifisere seg, men tror også låten kan drukne blant de andre låtene i delfinalen. Stort pluss at låten er på norsk.

Tina
Dette er et comeback jeg tror mange fans er glade for, og det varmer meg virkelig hver gang uventede artister gjør comeback flere år senere. Iblant kan det føles som om man tar med tidligere MGP-helter bare på grunn av navn, og at låta havner litt i bakgrunnen. I år er jeg glad for at Kate Gulbrandsen ser ut til å gjøre det motsatte, for her føler jeg faktisk at det er budskap og låt i fokus. Finaleplass tror jeg kan være 50/50 basert på det visuelle og stemningen som kommer frem live. Plutselig ser vi to ballader i finalen allerede nå!

Tone Maria
Jeg må innrømme at jeg har blitt skeptisk til veteraner som vender tilbake til MGP. Jeg syns det er veldig dumt om deres ikoniske opptredener blir satt i skyggen for middelmådige comeback. Jeg elsker Mitt liv, og er derfor litt nervøs på hva Kate vil kunne levere nå 36 år etter. Når det er sagt, så er låten fin med et sterkt budskap. Det høres også ut som Kate har i varetatt stemmen i god behold siden 80-tallet.

Umami Tsunami Geronimo

Jesper

Geronimo er en veldig kul sang, og jeg tror gutta kan klare å komme seg videre med en god live-framføring. Jeg syns jo det er veldig gøy når MGPjr-artister finner veien til voksenutgaven. Jeg elsket Magnus sin låt «Alt er herlig» i 2017, og syns det er så gøy at han fortsatt satser på musikk. Og Kyle Alessandro hadde konsert på Harestua i 2019 (lite tettsted hvor jeg er vokst opp hvor ikke alt av artister har spilt akkurat), så for meg blir det to fjes jeg kjenner til her. Spent på hvordan de sammen med Kristian leverer låten på scenen. Jeg syns det er kult og gleder meg til å se dem live.

Tina
Man må stort sett til Sverige og Melodifestivalen for å faktisk få sterke ung gutt/boyband-bidrag, men nå er vi på her i Norge også! Det er ingen innertier, men ikke så langt ifra heller. I Sverige hadde nok denne tatt seg til andresjansen, for så å ha gått videre til finalen og endt sånn øverst i nederste halvdel der. Men det er ikke gæærnt i selveste Mello det assa! Det er noen små referanser til K-pop her, men hu gamla her hørte på K-pop i 2011 med «gamle» band som BIGBANG, 2NE1 og BAP, så jeg er ikke helt oppdatert på den nye og kule K-popen som er i dag. Jeg anser Umami Tsunami som den andre sikre finaleplassen fra denne delfinalen, med mindre det tulles til helt live. Det er mye som skal skje her, så hvis noe ikke går helt veien live vil jeg tro en slik låt fort forkastes av publikum av den grunn, selv om det er ufortjent. Jeg har trua, masse lykke til!

Tone Maria
K-Pop inspirert musikk i MGP er friskt og nytt. Jeg er ikke så kjent med K-pop, så om dette er et godt innslag i denne sjangeren vet jeg lite om. Men jeg syns låten er ganske kul og fengende. Jeg må samtidig også innrømme at den kan nok bli litt masete for meg, så en lytting er egentlig nok om gangen.

Ulrikke Honestly

Jesper

Velkommen tilbake til MGP, Ulrikke. Nok en gang leverer hun en emosjonell ballade med en personlig bakhistorie, og jeg syns sangen i sin helhet er veldig fin. Vi vet at Ulrikke kan synge så det kommer garantert til å bli en kjempefin live-framføring. Hun går nok videre fra delfinalen, og det hadde vært gøy om vi fikk en reprise av 2020 (tenker på at Ulrikke vinner MGP i Trondheim, IKKE at Eurovision blir avlyst).

Tina
Det er nok ikke bare å stille opp i MGP igjen når man vet at forventningene er skyhøye så fort folk hører at du er med. Sånn må det liksom bli for Ulrikke etter det veldig spesielle året 2020. Heldigvis opplever jeg at Ulrikke fortsetter der hun slapp, og den lille twisten med norsk innblandet i årets låt er rett og slett et veldig smart trekk som mange vil legge merke til. Personlig er jeg mer fan av stemmen til Ulrikke enn selve låta, men så har jeg heller aldri vært noen fan av store og sterke ballader nesten uansett hva. At låta har et sterkt budskap hjelper også alltid i en slik konkurranse. Alt tatt i betraktning er oddsen virkelig på Ulrikke sin side i år, så det er ingen tvil om at hun vil banke resten av delfinalistene ned i støvlene. Lett! Så får vi se hva som skjer i finalen da…

Tone Maria
Jeg var veldig spent på Ulrikkes comeback. Attention var favoritten min i 2020, og jeg hører fortsatt en del på den. Honestly treffer meg rett i hjertet, jeg syns den er helt nydelig. Gåsehuden kommer fra første refreng og blir der låten ut. Det er så mye spennende som skjer i låten, og jeg elsker oppbyggningen. Her er det både strykere, norske innslag og max Ulrikke power. Uten tvil min favoritt i denne delfinalen!

Byron Williams Jr. & JOWST – Freaky for the Weekend

Jesper

Synd å si det, men for meg er dette en låt som mangler ganske mye. Jeg syns JOWST gjorde en veldig god jobb i 2017, men den låten her når absolutt ikke de høydene for min del. Her må det komme en potensielt veldig god live-framføring for at låten skal reddes, så her avhenger mye av hvordan Byron leverer sangen på scenen. Studioversjonen blir litt flat og uinteressant, og er ikke en låt som gir meg veldig lyst til å danse, selv om jeg ser at det er tanken bak låten.

Tina
DETTE blir spennende! Jeg har alltid likt låter Joakim With Steen har vært borti. Det er enkelte låtskrivere/produsenter jeg har det sånn med, og her også overraskes jeg med å like litt funk som ellers ikke er sånn veldig min greie. Det er noe han gjør ass! Ved første gjennomlytt var det denne jeg husket. Spenningen min her ligger i at jeg tror dette rett og slett kan være en overraskende topp eller flopp i år. Jeg lukker alltid øynene og ser for meg hvordan dette kan se ut live, og med dette bidraget ser jeg muligheten for noe kjempekult (mørkt og kuuuult), men også muligheten for at det faktisk kan bli litt kleint (tjo hopp og hei). Denne låta kan gå fra en firer til en sekser eller toer. Sånn er det på scena. Det er det som er så spennende med denne konkurransen! Gleder meg!

Tone Maria
Gøy med JOWST comeback! Byron har gjennom The Voice vist seg som en skikkelig entertainer, og jeg forventer et morsomt og energisk sceneshow. Låten er ganske kul og funky, men jeg usikker på om det er nok for finaleplass.

Last ned stemmeskjema til lørdagens delfinale her

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s