Squaden reagerer: MGP 2023 – 2. Delfinale

Deltakerne i den andre delfinalen. Alle bilder fra NRK.

Vi fortsetter MGP-lyttingen her hos oss med deltakerne i den andre delfinalen, som avholdes lørdag 21. januar. I denne delfinale-posen er det virkelig godt og blandet, så takk NRK for variasjon og sjangerbredde.

Minner bare på at vi alltid gir våre tilbakemeldinger med kjærlighet, men med et ønske om å også være ærlige. Vi heier på alle!

Jone Ekko inni meg

Jesper
Skal jeg være ærlig, så digger jeg denne låten. Så catchy at jeg får lyst til å danse, plusspoeng med låt på norsk og kult drop i refrenget. Håper Jone leverer så bra på scenen som det jeg får forventinger til, siden dette kan bli et fyrverkeri av en framføring med det rette sceneshowet. Det eneste må vel være at jeg tar meg selv i å synge feil på refrenget. Hodet mitt sier «Dama lever som et ekorn inni meg», noe som fører meg på helt andre tanker enn det ekko gjør.

Tina
Jeg tror dette kan være denne delfinalens store vinner. Det er absolutt ikke min personlige favoritt, men det er catchy og fungerer faktisk både nasjonalt og internasjonalt. Ofte fungerer ikke slike låter når man ikke forstår språket, men jeg har allerede sett flere eksempler på utenlandske fans som stemmer på denne. Jeg liker også at jeg føler det representerer en stor del av musikk-Norge, det er mange som liker dette her i landet, men det er ofte utypisk MGP å ha med en slik låt. Jeg håper for fremtiden at MGP vil speile musikksmaken til Norge mer tydelig, og med dette bidraget føler jeg det kan åpne døren for flere i den retningen.

Tone Maria
Festmusikk er en sjanger jeg hører sjeldent på, så Ekko inni meg er ikke helt min type låt. Det er en låt som man har hørt mange ganger før, både i bedre og dårligere utgaver. Jeg blir ikke i feststemning av slik musikk, og da gir låten meg dessverre veldig lite. Jeg tror likevel dette er en låt som kan treffe mange andre som liker denne typen musikk, og jeg ser slettes ikke bort i fra at Ekko inni meg blir stemt fram til finalen.

Sandra LyngDrøm d bort

Jesper
Det her tror jeg (sammen med Jone) er min favoritt i denne delfinalen. Rett og slett en veldig fin sang. Hører at det kommer fra Norge, og syns alt her er så bra laget, som oppbygningen gjennom låten og stemningen den gir. Jeg blir så skuffet om den ikke går videre, og er nesten litt redd for at det bare er jeg som sitter her og syns det er nydelig og kjempefint, men så viser det seg at jeg er ganske alene om det (f.eks. Vertigo fra MGP 2020). Vet ikke om jeg vil sende den hele veien til Liverpool, men vil veldig gjerne ha den i finalen. Sandra kan synge og låten er både vakker og stemningsfull.

Tina
Delfinalens enkelste allsang-låt, og delfinalens kanskje mest kjente artist-navn. Selv om refrenget kan virke nærmest litt for enkelt og «nana»-ete, så har jeg tro på at dette funker. Sandra har et sterkt og viktig budskap, og det formidles nok ekstra bra på morsmålet. Låta er såpass «enkel» at den føles som en låt man kan fra før, men på en positiv måte. Denne vil fenge både store og små tror jeg, og med et kjent navn i tillegg tror jeg Sandra kan ta seg til finalen med denne. Helt til slutt må jeg også nevne at selv om jeg ikke syns dette nøvendigvis er årets beste låt, så tror jeg denne ville vært en drøm å oppleve i Eurovision. Kanskje spesielt for Sandra selv, for jeg er helt sikker på at her ville HELE salen sunget med på refrenget så det ljomet. Og med en så personlig låt tror jeg det ville vært ekstremt sterkt å oppleve. Tenk om vi har en vinner-kandidat her?

Tone Maria
Sandra stiller med en låt med en veldig sterk og personlig tekst om vond barndom og opplevelser som barn ikke skal oppleve i hjemmet sitt. Jeg syns det er en kjempefin låt, og Sandra har en veldig flott stemme. Jeg er litt usikker på om tematikken kan bli litt for dyster for MGP, men med et smakfullt sceneshow kan det bli både gripende og fint. Sønnen til Sandra kaller visstnok denne sangen for «styrkesangen», så jeg håper det er også det Sandra vil legge vekt på og formidle.

Alejandro FuentesFuego

Jesper
«Fuego». Herregud, så originalt. Ok da, Alejandro har kanskje fått litt (for) mye kritikk fra spesielt utenlandske fans for valg av låt og tittel, men for oss Eurovision-fans vil det vel alltid bare være «én riktig Fuego». Låten har noen fellestrekk med de andre delfinalelåtene jeg har skrevet om så langt: Jeg syns det er helt ok. Den får meg til å glede meg til sommeren, og drømme meg bort på en varm sommerdag i sørlige strøk. Men latino-låter av denne sjangeren kan nå gjøres på mye bedre måter, for jeg syns det er noe som mangler her. Ville nok ikke satt på Fuego på en sommerfest.

Tina
Jeg tror samtlige Eurovision-kjennere reagerte på tittelen når denne låta ble presentert. Min reaksjon var «Nei….». Det er kjedelig å påpeke det hele tiden, men Fuego er og blir en klassiker i Eurovision-sammenheng, og fansen kommer alltid til å tenke Eleni. Når det er sagt så likner jo ikke de to Fuego’ene stort på hverandre heldigvis, men jeg er usikker på om Alejandro vet hvilken verden han kaster seg inn i her. Det er også mulig han er veldig klar over det, men velger å overse det, og det syns jeg i så fall er bra. Litt «drit i det»-holdning. Låta er svært så behagelig å høre på, på samme måte som stemmen til Alejandro. Noe mer interessant syns jeg ikke det er, men det tilfører sjangerbredde, good vibes og er med på å gjøre 2023 til et godt variert MGP-år. Jeg tror ikke det blir noen finaleplass, men den holder en fin plass i denne delfinalen og gir god stemning i stua!

Tone Maria
Litt skummelt og dristig av Alejandro å stille en låt med tittelen Fuego. Mange Eurovision fans vil jo huske og sammenligne den med Kypros sitt bidrag fra 2018 med samme tittel. Men den gjennomsnittlige MGP seer vil kanskje ikke trekke den sammenligningen. En annen sammenligning kanskje enda flere vil trekke er med låten Despacito. Jeg får i hvert fall veldig Despacito stemning av Fuego. Det er for så vidt helt greit for meg det, og jeg syns Fuego er ganske fengende og fin. Den kunne kanskje hatt litt mer trøkk, men jeg syns generelt er det en fin og behagelig låt som det passer fint å drømme seg bort til varmere strøk til.

Swing’itProhibition

Jesper
Jeg er mer positiv til dette bidraget enn jeg trodde jeg kom til å være. Låten er absolutt ikke innenfor mine musikkpreferanser, men syns faktisk sangen er veldig fengende og blir i godt humør av spesielt refrenget. Syns det er så gøy når sjangre jeg vanligvis ikke liker, plutselig treffer. Ikke en låt jeg har som favoritt eller tror jeg kommer til å stemme på, men gøy å ha med som innslag blant de andre av MGP-låtene i år.

Tina
Elsker at NRK har klart å få inn en så variert lineup i år, dette bidraget er virkelig et frisk pust inn i konkurransen. Sjangerbredde-masingen har virkelig gitt resultater, det synes spesielt godt i denne delfinalen! Jeg tror faktisk dette vil skille seg såpass ut i denne delfinalen at det kan bli en litt overraskende finalebillett. Det er ingen tvil om skills og profesjonalitet her, problemet er at det ikke nødvendigvis har stort å si i en slik TV-konkurranse. Her vil det alltid være popularitet det går på, og det må alle bare være klar over. Folk stemmer etter følelser. Man kan ikke gå inn i MGP og forvente rettferdighet av publikum basert på hvor «flink» man er, men man kan jo alltids «fight for what is right»😉 Uansett hva så er jeg sikker på en ting med dette bidraget, folk vil slite med å sitte helt stille og se på. Det er nok i det minste en liten fot som vil røre på seg hos de fleste.

Tone Maria
Jazz har jeg veldig lite forhold til og jeg hører ikke på musikk som dette i det hele tatt til vanlig. Man skulle derfor tro at dette ikke vil være en låt for meg, men dette liker faktisk veldig godt! Jeg blir skikkelig godt humør når jeg hører på denne låten. Artig glad-jazz i MGPer tydeligvis noe for meg! Det swinger og fenger skikkelig! Blir det et kult sceneshow som jeg liker, ser jeg ikke bort i fra at det blir Swing’it som får min stemme på lørdag!

Elsie BayLove You in a Dream

Jesper
Elsie er tilbake, og nok en gang kjører vi på med rolig og fin låt. Liker spesielt godt refrenget, men helhetsmessig syns jeg låten kanskje blir litt kjedelig. Den går nok videre fra delfinalen, og jeg tror sceneshowet kan bli veldig fint, men jeg kjenner ikke det største behovet etter å spille låten flere ganger foreløpig. Elsie har nå en vakker stemme, og har ingenting imot å se sangen i finalen. Låten er god, selv om den ikke treffer meg så mye som jeg tenker den burde.

Tina
Hvis ikke Jone sjarmerer alle i senk er det Elsie Bay som vil få flest stemmer i denne runden. Som med Death of Us kjører hun en veldig trendy greie her, som nok mange faller for. Det skal være så mystisk og storslagent og fint. Men er det nå egentlig så veldig trendy lenger? Det kan sikkert diskuteres. Selv syns jeg faktisk Love You in a Dream er enklere å huske enn Death of Us, og jeg tror at den kan føles svært så mektig med riktig staging og god vokal. Kvalifisering til finalen tror jeg uansett er helt sikkert.

Tone Maria
Jeg blir ikke helt enig med meg selv om hva jeg egentlig syns om Love You In A Dream. Jeg likte veldig godt Elsie Bays låt Death of Us i fjor, og Love You In A Dream er ikke så ulik fjorårets låt. I år er jeg ikke sikker på om jeg i humør i en slik låt. Jeg syns jo det er en veldig spesiell låt som er både mektig og trollbindende, og den har mange spennende og flott musikalske elementer. Jeg er likevel ikke helt solgt. Sceneshowet vil bli avgjørende for hvor min endelig mening vil legge seg.

EllaWaist

Jesper
Tja, jeg var litt usikker på om jeg likte det her eller ikke. Nok en låt hvor jeg liker deler av sangen, men helhetsinntrykket ikke er veldig imponerende. Usikker på hvor fan jeg er av dropet i refrenget, men jeg liker oppbygningen i versene og det er ikke en låt jeg ville hoppet over om jeg hørte på en spilleliste med alle MGP-låtene. Nei, her var jeg egentlig bare usikker på hele pakka. Tror den kan gå videre fra delfinalen. Ser at låten har sine fans og sceneshowet kan jo alltids bli bra.

Tina
Dette er en internasjonalt låt, som lett glir inn i Eurovision-verdenen. Problemet med det kan også være det at den kan bli litt anonym blant andre liknende låter. Samtidig, nå snakker jeg faktisk om i Eurovision-sammenheng, så det skal sies at dette er en sterk kandidat i denne lineupen. Tror det kan komme mye an på vokal og sceneshow om denne vil klare å ta seg til finalen. Her kan det også eventuelt falle helt sammen. Med veldig god vokal og et sceneshow man vil huske, så tror jeg Ella kan snike seg inn som nummer tre til finalen, rett foran nesa på Sandra Lyng.

Tone Maria
Jeg har litt motstridende tanker om denne låten. Waist er en ganske kul poplåt med både latino og norske elementer. Likevel lar jeg meg ikke rive helt med. Kombinasjonen av flere språk i låten gjør den mer interessant, men ellers blir det i mine ører litt ensformig mas som ikke gir meg så veldig mye. På en annen side ligger det stort potensiale for et kult sceneshow med en slik låt, så låten kan absolutt løfte seg på scenen.

Bjørn Olav EdvardsenTurn Off My Heart

Jesper

Nei, det her blir for kjedelig for meg. Kan jeg også si at låten gir litt inntrykk av å være klisjéaktig? Ikke en veldig spennende låt hvor jeg klarer å se for meg noe stort potensiale. Jeg liker Bjørn Olav sin sangstemme og tror nok at det kan bli en veldig god live-framføring. Men jeg mener at både låt og framføring må være på plass for at jeg skal få lyst til å stemme på det, og da har låten noen klare mangler.

Tina
Dette er nydelig, men kanskje litt for nydelig hele veien? Gode ballader finnes det mye av i Eurovision-universet, og for å klare å skille seg ut så må man ofte ha noe veldig spesielt. Dessverre vet jeg ikke om det jeg finner spesielt med dette bidraget er spesielt NOK. For teksten skiller seg ut. Jeg er dårlig til å følge med og høre på tekst selv, det er alltid musikken i fokus, men her legger jeg faktisk merke til en ganske så dyster tekst. En dyster tekst med litt gamle boyband-vibes er i utgangspunktet ikke noe jeg tror vil gjøre det bra i årets MGP, men jeg syns absolutt den fortjener å være her og gi mer dybde til denne delfinalen. Ellers liker jeg nostalgien låta gir meg, men jeg trenger ikke mer påfyll av det enn dette.

Tone Maria
Jeg er opptatt av at musikken jeg hører på skal ha en tekst jeg liker, og det får jeg i denne balladen. Jeg syns låten har en veldig fin tekst, og Bjørn Olav har en nydelig stemme. Låten er behagelig og fin å høre på, men jeg skulle ønske den hørtes litt mer moderne ut. Jeg får veldig assosiasjoner til 2000-tallets boyband musikk. Men det trenger absolutt ikke være noe feil eller negativt med det! Og som jeg alltid sier, jeg gir pluss for låter med strykere!

Last ned stemmeskjema til lørdagens delfinale her

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s